Liam de Winter 2x
Pepe Wieberdink 1x
Joep Wubbels 4x

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Westendorp op het programma. Vandaag speelden we voor het eerst met onze nieuwe aanwinst Bram. Dit kwam ook goed uit aangezien Gijs er vandaag niet kon zijn.

Sam was vandaag gelegenheidskeeper in de eerste helft. Westendorp mocht aftrappen. We waren nog niet begonnen of Joep pakt rechtstreeks vanaf de aftrap de bal af van zijn tegenstander. Even goedleggen en BAM! 1-0 voor AD met slechts 8 seconden op de klok. Wat een start van de wedstrijd.

Na deze goede start bleken de teams vandaag (wederom) goed aan elkaar gewaagd. Veel schietkansen aan beide kanten waarbij Westendorp 2x doel trof. Schoten aan onze kant van onder andere uitblinker Pepe, Joep, Stijn en Dylon gingen er net niet in. Aan onze kant was het aan Sam te danken dat we maar met 2 tegendoelpunten de rust in gingen. Sterker nog, Sam zou 1 helft keepen, maar in de rust vond hij het zelf een goed plan om maar te blijven keepen. “Het gaat best goed met keepen en als we willen winnen vandaag dan moeten we denk ik niets veranderen, zo gaf Sam aan”. Zo gezegd zo gedaan!

De tweede helft was te zien dat AD met de 3 punten naar huis wou. Een stormachtig begin resulteerde in 1-richtingsverkeer richting het doel van Westendorp. Joep scoorde 2x en de achterstand was omgebogen naar een 3-2 voorsprong! Zo dat was lekker beginnen. In alle euforie vergaten we even dat we nog een kwartier moesten spelen. 3-3! Oeps. Maar niks aan de hand.

Toen de grote Liam de Winter show! De bal werd vanuit rechts voorgezet door Pepe. Het schot van Dylon smoorde in het woud van benen van tegenstanders. Toen kwam de bal voor de voeten van Liam die knalhard diagonaal binnenschoot. Eerst werd het doelpunt uitbundig gevierd en toen kwamen de magische woorden: “Mathijs, ik zag dat de keeper naar rechts dook, dus ik dacht ik schiet hem in de linkerhoek binnen, makkie toch? Aldus Liam. Prachtig!

Kort daarna een schot van Storm die nog net kon worden gered door Westendorp. Maar bij het uitverdedigen blokte Liam de bal en via zijn scheenbeschermer viel de bal in het netje. 5-3. AD op rozen op dat moment. Maar Westendorp gaf nog niet op. Bram blijkt een goede verdediger. Want 2x over moest hij handelend optreden toen Westendorp richting het doel van Sam ging. 2x schoot hij de bal zonder na te denken over de zijlijn en hiermee was het gevaar geweken.

In het restant scoorde de wederom uitstekend spelende Pepe nog mooi via een diagonaal schot. Het slotakkoord was voor Joep waardoor we uitliepen naar 7-3. De buit was binnen. Storm en Sam konden niet voorkomen dat Westendorp er nog eentje maakte, maar met een eindstand van 7-4 was het feest compleet! Met een topdebuut van Bram, 2 heerlijke goals van Liam, het goede keeperswerk van Sam en Joep die inmiddels clubtopscorer is van heel AD was het een heerlijke morgen! Goed weekend.