Bocholtsestraatweg 67 A
7121JB
AALTEN
tel. 0543-473918

HMC’17 werd vanaf het allereerste moment gezien als een serieuze kandidaat in de strijd naar de prijzen. Welliswaar waren bijna zeven spelers gestopt of overgestapt naar de zaterdagafdeling, een aantal blessures en kon daarnaast niet beschikken over de eigen doelman en reservedoelman, maar toch, vorige week hadden ze van titelkandidaat Dinxperlo met 1-0 gewonnen en wat men er ook van vindt…..AD’69 had van Dinxperlo verloren…. dus zeg het maar.
Met enig reserve liet AD’69 het gebeuren en ging de wedstrijd aan. Na nog geen 120 seconden was het al bijna raak toen Tom Elferink na een voorzet van Joshua Ikink de kans kreeg om de score te openen. Deze kans werd het hem niet maar de volgende amper 3 minuten later ging wel in het netje: Wouter Spaargaren kreeg de voorzet van Dylan Bauhuis en kreeg na weken van proberen eindelijk loon naar werken. Spaargaren was al een tijdje een stille kracht op de achtergrond en plukte eindelijk de vruchten van zijn harde werk. De 1-0 was een bevrijding voor Spaargaren en zijn hoop was het dat er nog meerdere zouden volgen. En dat ging ook gebeuren, zonder ook maar iemand te kort te doen, het gaat tenslotte om het collectief scoren .
DSC_0063_2.JPG

De chemie tussen Dylan Bauhuis en Tom Elferink welke leidde tot de 2-0 en de 3-0 zorgde voor mooie momenten later deze wedstrijd, zeker de kopbal van Bauhuis die de 3-0 op het scorebord zette was er eentje van het type Haller. AD’69 zat op een zetel richting drie punten echter door slordig balverlies in de laatste 5 minuten van de eerste helft kreeg HMC geloof in punten toen zij door oa balverlies van Dylan Bauhuis uiteindelijk de 3-1 vlak voor rust scoorde. Zelfs een 3-2 was haalbaar omdat AD’69 het in de laatste minuten toeliet dat HMC meer en meer terreinwinst richting  het doel van Anthony Ikink wist te maken. Het bleef uiteindelijk bij 3-1. Na rust was één ding zeker, geef HMC geen geloof in betere tijden want dan zou zo maar de balans de andere kant op gaan. Dat geloof van HMC werd na 2 minuten in de tweede helft al om zeep geholpen toen Tom Elferink de 4-1 scoorde na wederom een mooi samenspel met Bauhuis binnen de zestien van HMC waarbij het er niet meer ertoe deed wie er scoorde, zolang er maar werd gescoord. Drie minuten na de bevrijdende 4-1 scoorde Wouter Spaargaren zijn tweede van deze dag na aangeven van Dylan Bauhuis, de kopbal was onhoudbaar en zette de 5-1 op het scorebord. Daarna was het over en uit voor HMC, AD’69 was dominant in de aanval, het middenveld stond als een huis en de verdediging wist samen met Anthony Ikink geen rare dingen meer toe te laten. Met nog 20 minuten te spelen was het niet meer of AD’69 zou winnen , het leek wel kermis op Sportpark Zuid , de 6-1 van Dylan Bauhuis met een voorzet van Tom Elferink, en de 7-1 van Elferink op een cornerbal van Bauhuis, het was meer de vraag waar het uiteindelijk op zou uitlopen. De 8-1 die Tom Elferink op zijn slof had speelde hij teveel voor zich uit maar kwam uiteindelijk toch nog in bezit van Justin Grijsen, met rechts wist Grijsen de bal gecontroleerd alsnog in het net te leggen en daarmee de eindstand op 8-1 te zetten. Kers op de taart van deze middag volgde na de wedstrijd toen bleek dat ook FC Bergh punten heeft gemorst waardoor AD’69 in ieder geval één week de koploper is.