Bocholtsestraatweg 67 A
7121JB
AALTEN
tel. 0543-473918

SC Meddo, AD’69 had er geen beste herinnering aan want een jaar geleden eindigde met een 3-2 nederlaag het seizoen vanwege het corona-drama. AD’69 was toen de betere partij maar gaf het toen volledig weg. Vandaag had AD’69 dus wat recht te zetten, te meer daar zij nu de koploper in de competitie is.
Vanaf de aftrap was AD’69 direct in de zestienmetergebied van Meddo te vinden en meerdere kansen deden zich voor om al vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen. Oa Jeroen Scholten kreeg met een buitenkantje wreef de bal bijna over de keeper, een vingertje keeper was krap aan genoeg om de bal net over de lat te drukken. Het eerste stormvuur leverde niets op, Meddo overleefde het eerste offensief en kreeg in een counter uiteindelijk een cornerbal. Daar liet AD’69 zich toch verrassen doordat de bal uiteindelijk in de kluts geraakte en de laatste die de bal raakte was er eentje met de verkeerde shirt en dus stond er opeens tegen de verhouding in een 0-1 tussenstand op het scorebord. AD’69 had de kans om de achterstand binnen een minuut weer recht te trekken maar de voorzet die Dylan Bauhuis aan Joshua Ikink gaf werd aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn gekopt. Na tien minuten nam de nauwkeurigheid bij AD’69 af, het begon slordig te spelen en men was te gehaast op zoek naar de gelijkmaker. Daarnaast was Meddo snel in de omschakeling waardoor AD’69 waakzaam moest blijven om niet nog verder op achterstand te komen. AD’69 hoefde niet al te lang te wachten op de gelijkmaker, Dylan Bauhuis bracht in de 20e minuut de bal in de zestienmeter en door tussenkomst van Tom Elferink kwam Nick Ebbers in scoringspositie en liet deze kans niet voorbij gaan. Met 1-1 kreeg AD’69 waar het recht op had echter de honger naar meer had nog geen vruchten afgeworpen en hoewel AD’69 volop in de aanval was bleek het scoren op die ene van Ebbers na nog niet te lukken. Pas in de 35e minuut werd het net weer gevonden, de voorzet van Joshua Ikink werd in eerste instantie met een mislukte omhaal van Dylan Bauhuis nog gemist, de rebound van Wouter Spaargaren was wel raak en hiermee kwam AD’69 eindelijk op voorsprong. Nog voor rust werd de voorsprong op 3-1 gebracht toen Joshua Ikink in stelling werd gebracht door Mister AD’69 Dylan Bauhuis. Het schot van Ikink bepaalde de ruststand op 3-1. De tweede helft begon als de eerste, AD’69 weer volop in de aanval maar het moest tot de 60e minuut duren voordat er zich weer een kans voordeed. Uitblinker Wouter Spaargaren schoot in eerste instantie de bal nog hoog over echter 3 minuten na deze zeperd liep Spaargaren tegen de bal die een fractie eerder door Tom Elferink was voorgezet. Joshua Ikink schoot eerst tegen de paal en Spaargaren stond met meer geluk dan wijsheid op de goede plek en werkte de bal over de doellijn.
Meddo had weinig in te brengen en het geloof in een goede afloop was met een 4-1 achterstand tot een dieptepunt gezakt. Weinig ballen naar voren kwamen aan en was het wachten op een verdere uitbreiding van de voorsprong. In de 70e minuut werd Dylan gewisseld door Bram Dekkers en laatstgenoemde kreeg amper in het veld al de opgelegde kans op de 5-1. De patta’s van Dekkers waren nog niet warm geschoten gezien de richting van de bal, ergens tussen de Sniedersweide en de Singelweg vond de bal zijn laatste rustplaats. Toch zou de 5-1 vallen, nu was het Tom Elferink die in de gelegenheid werd gesteld om te scoren , de voorzet was afkomstig van Joshua Ikink en zo werd maar weer aangetoond dat dit AD’69 het elkaar gunt om te scoren. Aanvoerder Nick Ebbers was degene die het slotakkoord bepaalde en de eindstand op 6-1 zette toen met een kopbal vanuit een voorzet van Bram Bulsink hij Meddo met de staart tussen de benen huiswaarts stuurde.
Met deze ruime zege werkte AD’69 aan zijn doelsaldo en verstevigde zijn koppositie in de competitie.