Berghseweg 7 N
7076AD
VARSSELDER
tel. 0315-630414

AD’69 heeft dit seizoen nog niet zo kei- en keihard moeten vechten om een punt. Dat het pas in de allerlaatste minuut zou lukken en daarbij ook nog een keer een voet van een tegenstander nodig had geeft wel aan dat het alles op alles moest geven . Dat de concurrentie punten morste was geluk maar ach, mag het een keertje mee zitten.

AD’69 trapte af en koos weer voor de opbouw vanuit de verdediging. Al in de zesde minuut was het bijna raak voor AD’69 toen Justin Grijsen met een solo de zestien van GWVV penetreerde, opeens kwam hij alleen voor de keeper maar het laatste zetje aan de bal was iets te hard en daarmee haalbaar voor de keeper, Grijsen ging in de actie iets te ver door en raakte hierbij de keeper dusdanig dat de scheidsrechter daar een gele kaart in zag. Grijsen staat hiermee op scherp met 4 gele kaarten en GWVV was gewaarschuwd. Een snelle uitval van GWVV amper een minuut later welke gelukkig eindigde met een hard edoch ongevaarlijk schot langszij zorgde ervoor dat al vroeg in de wedstrijd duidelijk werd dat het absoluut geen eenrichtingsverkeer zou gaan worden. En dat bleek wel toen  twee minuten na de eerste uitval GWVV een tweede poging waagde en nu over de linkerflank. Gelukkig stond daar een Thomas Oostrik die wederom liet zien dat hij zich tot een ijzersterke verdediger ontwikkelt. Zowat rondom de 20e minuut stabiliseerde zich de verhoudingen in het veld, Justin Grijsen bleef de plaaggeest in de verdediging van GWVV, hij mengde zich in kopduels, bleek een speler waarop geen vat was te krijgen en kreeg in de 22e minuut wederom een dot van een kans welke weer door de gelegenheidskeeper werd gered. Weer een minuut later een kans voor Dylan Bauhuis, nu stond de paal in de weg. In deze fase werd AD’69 weer wat sterker, de weg naar het doel werd vaker gevonden maar de ultieme beloning bleef uit. Zelfs Wouter Spaargaren lukte het in deze fase niet om met een kopbal te scoren. En dat is weer die aloude voetbalwet , als hij niet aan deze kant valt….precies, de eerste de beste aanval in tien minuten bleek een gouden aanval. Vanaf de zijlijn zag men het gebeuren dat de aanval die makkelijk en ongestoord werd opgezet uiteindelijk in een 1-0 voorsprong voor GWVV zou leiden. Hiermee stond AD’69 weer eens tegen een achterstand te kijken en daarmee maakte AD’69 zich het zelf niet makkelijk. Het probeerde zich te herpakken, pakte het weer op vanuit de verdediging en zocht de geïsoleerde spits Dylan Bauhuis. AD’69 kreeg zat mogelijkheden maar kreeg de kansen niet omgezet in een score. Daarentegen moest het uiterst waakzaam zijn, GWVV loerde op iedere counter, met name een Bram Bulsink, Jeroen Scholten en de al eerder genoemde Thomas Oostrik wisten het gros van die counters onschadelijk te maken voordat Robin Assink of een Niels van Lochem zich in de strijd hoefden te mengen. In de 38e minuut wederom een grote kans voor Justin Grijsen, Grijsen deed in deze wedstrijd alles goed maar was in de afwerking ongelukkig, ook nu ging zijn kans voorbij. In de laatste minuten werd de sfeer wat grimmiger, dit mede veroorzaakt door het vreemde fluiten van de scheidsrechter die niet zag wat er gebeurde en floot voor datgene wat niet had plaatsgevonden. Gelukkig deed hij dit bij beide partijen maar leidde wel tot onbegrip bij de spelers en zij op de bank. In de slotminuut nog een kans voor Michiel Ebbers maar weer stond de keeper in de weg.

GWVV had met de aftrap het eerste balbezit maar DSC_0100_2.JPGal gauw ging dat over naar de Aaltenaren die op zoek gingen naar de broodnodige gelijkmaker.  GWVV werd wederom in de verdediging gedrukt en meerdere mogelijkheden op een kans , oa voor Michiel Ebbers, deden zich voor. De laatste bal voor een concrete scoringskans werd ondanks de pogingen daartoe maar niet gegeven .  In de 50e minuut zag de scheidsrechter een overtreding in een duel om de bal en trok hierbij een gele kaart voor Dylan Bauhuis die met zijn zesde gele kaart van het seizoen ook weer op scherp staat.  Een kans voor AD’69 lukte bijna in de 58e minuut ten Bauhuis de bal wel op de slof kreeg, weer stond de keeper in de weg en in de kluts die daarop volgde kreeg Justin Grijsen de bal net niet lekker genoeg zodat ook deze mogelijkheid weer vergeven werd. Langs de lijn groeide de frustratie dat de bal er maar niet in wilde, AD’69 deed zijn stinkende best , gooide alles op de aanval, smeet met krachten, bleef ondanks dat goed spelen maar de ultieme beloning bleef uit. In de 62e minuut kwam GWVV er levensgevaarlijk uit en was het met drie ingrepen op een rij aan Thomas Oostrik te danken dat de opmars van GWVV ter hoogte van het zestienmetergebied een halt werd geroepen. Dit was in een fase dat het AD’69 maar niet lukte en waar bij GWVV het geloof ging groeien dat het voor een stuntje kon gaan zorgen. Twee kansen deden zich in deze fase voor. Een schot uit een vrije trap welke door van Lochem werd gered en een schot voorlangs gaven GWVV zelfs het vertrouwen dat het uitbouwen van de voorsprong nog steeds mogelijk was.  Met nog een kwartier te spelen werd het slotoffensief ingezet. Inmiddels waren Bram Dekkers Justin Grijsen en Thomas Oostrik door Hidde Weenk Jens Bent en Lars Rave vervangen en de nieuwe krachten moesten voor een verse input zorgen. Bent en Weenk kregen in de 77e minuut al hun aandeel in een kans voor AD’69 maar Weenk stond net iets te ver van de inkomende voorzet dus een heldendaad zat er voor Weenk nog niet in. Een minuut later had Weenk weer de gelijkmaker op zijn slof toen hij een cornerbal beantwoorde met een schot op doel, weer stond de keeper in de weg. Het wilde maar niet lukken, of het gewoon niet zo mocht zijn. In de 80e minuut kreeg Jeroen Scholten de opdracht zich te mengen in de strijd om de gelijkmaker. Dit betekende dat men daarmee een risico in de verdediging  accepteerde maar met een verse Lars Rave in de verdedigingslinie werd dat knap opgevangen. Rave viel puik in en wist bij menig duel als winnaar uit de strijd te komen. GWVV had het in deze fase zwaar, ook bij hen werd er maximaal gewisseld om maar kop te kunnen bieden aan de aanvalskracht van AD’69. Ondanks dat de gelijkmaker maar niet wilde vallen bleef AD’69 erin geloven en het was eenrichtingsverkeer richting het doel van GWVV.  Er waren nog twee minuten te spelen in de reguliere tijd toen aanvoerder Nick Ebbers de moeder aller kansen kreeg, de bal vanuit een cornerbal had alles in zich om uiteindelijk in het doel te verdwijnen maar Ebbers kreeg het voor elkaar om de bal tegen de keeper te spelen die uit wanhoop maar een poging deed zich breed te maken. Als zelfs deze bal er niet in wil dan moest het blijkbaar zo zijn, AD’69 zou zonder punten terugkeren en daarmee het zich moeilijk gaan maken in de strijd om de periodetitel. Tenzij er toch nog niets zou gebeuren in Varsselder, daarvoor was er zo langzamerhand een wonder nodig want op eigen kracht leek het maar niet te gebeuren. In de 90e minuut deed er zich op het middenveld een kopduel voor waarbij beide spelers tijdelijk sneuvelden en de speler van GWVV moest worden opgelapt.  De benodigde tijd voor het oplappen kon AD’69 goed gebruiken om zich op te maken voor de allerlaatste kansen die zich misschien nog zouden voordoen in blessuretijd. Ook in de naspeeltijd was het de ene aanval op de andere. In de 94e minuut, achteraf de laatste, gaf Michiel Ebbers een voorzet in wat het leek het luchtledige in de zestien, de bal dreigde de achterlijn te passeren maar Jens Bent zette alles op alles en kreeg de bal toch voor in een alles of niets poging. In de kluwen van benen, en het waren er veel, liep een speler van GWVV tegen de bal en passeerde hiermee zijn eigen keeper en bepaalde hiermee de eindstand op 1-1.

Met enig geluk maar wel verdiend keerde AD’69 terug naar Aalten. De concurrenten profiteerden niet want Kilder en Dinxperlo speelden gelijk, ’t Peeske verloor. Daarmee staat  AD’69 nu tweede in de competitie terwijl FC Bergh deze avond met zevenmijlslaarzen (7-1 tegen Etten) het kampioenschap behaalde. Kilder kan als gevaarlijke outsider roet in het eten gooien voor AD’69. Zaak dus voor AD’69 om geen enkele punt te verspelen en moet a.s. zondag thuis aan de bak tegen Ulftse Boys waar eerder in dit seizoen 2 punten werden gemorst (2-2).