AD'69 trekt na moeilijke eerste helft de wedstrijd naar zich toe. 4-1 winst tegen AjaxB

AD '69 1

4 - 1

Ajax B 1 (zon)

Dylan Bauhuis (intikker)
35'
60'
75'
80'

tel. 0543-473918

AD’69 had na drie winstpartijen de smaak weer te pakken echter vond in AjaxB een stugge tegenstander die de huid duur zou verkopen zoals het afgelopen dinsdag in de Gelderlander stond vermeld. En dat AjaxB niet de makkelijkste tegenstander is om tegen te voetballen bleek in december wel toen AD’69 met een 2-2 de periodetitel verspeelde , daarnaast had AjaxB ook tweemaal gelijk gespeeld tegen FC Dinxperlo.
Om 14:02 trapte AD’69 af en zag in de eerste minuut de bal gevaarlijk voor haar eigen doel gaan. Het geluk zat hier gelukkig mee . Twee minuten daarna deed zich de eerste kans voor AD’69. De ingestudeerde vrije trap werd weer’s van zolder gehaald en uiteindelijk was het Tom Elferink die de bal tegen buitenkant paal zou trappen. AD’69 nam in deze wedstrijd het initiatief en drukte AjaxB vol in de verdediging. In de 10e minuut had Michiel Ebbers een dot van een mogelijkheid toen hij met een solo door de defensie van AjaxB denderde, het laatste zetje tegen de bal was net iets te ver vooruit waardoor de keeper kon ingrijpen.
DSC_0010_2.JPG

Helaas was het voor Justin Grijsen het al na een kwartier voorbij. In de 15 minuten in het veld liet hij een gretige indruk achter maar toch was er iets waardoor hij vroegtijdig gewisseld moest worden. Voor hem kwam Jens Bent in de plaats. AD’69 kreeg volop kansen maar was ongelukkig in de afwerking, telkens was er de keeper die tussenbeide kwam of verdween de bal net naast het doel. Het waren vooral Tom Elferink en Dylan Bauhuis die de hofleveranciers waren over de flanken maar de bal wilde er maar niet in.
AD’69 was duidelijk de betere partij en AjaxB had aanvallend weinig in te brengen. Na 20 minuten kwam er wat klad in het spel van AD’69 , de bal wilde er maar niet in en dat zorgde voor wat onrust in het spel van AD’69, AjaxB had dit in de gaten en kreeg meer vat op het spel. En of de duivel ermee speelde, de ene kans die AjaxB kreeg ging er ook gewoon in, een mooie aanval werd strak met een schot buiten het bereik van keeper Niels van Lochem afgerond. En daarmee kreeg de wedstrijd een wending die AD’69 net niet wilde, wederom op achterstand en dat tegen een tegenstander die waarschijnlijk nu alles op alles zou gaan zetten om deze voorsprong te verdedigen. AD’69 ging nu een fase in die er niet bijster goed uitzag. Opeens werden er ballen weggeschopt en terwijl het nu zaak was om de rug te rechten ging het erop lijken dat men de wedstrijd ging weg geven. Toch zat het opeens weer mee. In de 35e minuut gooide Michiel Ebbers als vanouds weer’s ver in. De bal kreeg een rare stuit in het vijfmetergebied en het was Dylan Bauhuis die de scheenbeen tegen de bal kreeg waarmee de keeper de bal in het net zag verdwijnen. Net op tijd herpakte AD’69 zich weer , vlak voor rust zette het de stand op 1-1 en kreeg voordat het de kleedkamers opzocht meerdere kansen, vooral de corners werden messcherp gebracht maar iedere keer was het de keeper die de 2-1 voorkwam. Na rust nam AjaxB het initiatief en bijna was een mispeer van Robin Assink de oorzaak van een 1-2 maar het was de onkunde van AjaxB dat voorkwam dat dat zou gebeuren. Drie minuten daarna was AD’69 weer voor het doel van AjaxB te vinden maar kregen het laatste zetje niet tegen de bal. In de 60e minuut deed Dylan Bauhuis dat wel, hij passeerde de keeper en zette daarmee AD’69 eindelijk op voorsprong. AD’69 kreeg eindelijk loon naar werken en dat was ook maar net op tijd. AjaxB was al een tijdje bezig om de druk te verhogen en zag de kansen groeien om zelf op voorsprong te komen. De 2-1 kwam dus op tijd , het leek op een mokerslag voor AjaxB want zij verzuimden om het initiatief weer te hernemen.
DSC_0134_2.JPG

In de 75e minuut kreeg Michiel Ebbers het op zijn heupen en scoorde de mooiste van de dag. Diagonaal vanaf randje zestien legde hij de bal onbereikbaar voor de keeper in het doel en zette hiermee AD’69 op een 3-1. Dan kan er toch niet meer veel fout gaan maar de vers ingebrachte Hidde Weenk legde in de 80e minuut AjaxB helemaal op het slachtblok door de 4-1 te scoren waarbij hij de keeper eerst omspeelde en daarna koel de treffer in het net schoot. Met een 4-1 was het gedaan voor AjaxB. De laatste 10 minuten waren voor de statistieken, AjaxB verkocht zijn huid duur maar kon een nederlaag niet voorkomen, AD’69 deed wat het moest doen om in de race te blijven voor nacompetitie.