Molenstraat 3
7075BB
ETTEN GLD
tel. 0315-328167

Teleurstellend was het resultaat van AD’69 tegen Etten. Met een 2-1 verlies kan het niet tevreden zijn hoewel men zich wel plaatste voor de nacompetitie. Voor Etten daarentegen werd het resultaat gevierd als ware het een kampioenschap, met deze uitslag was men veilig en hoeft men niet de degradatiewedstrijden te spelen en blijft dus behouden voor de vierde klasse. Voor aanvang was dit dus een alles of niets wedstrijd voor Etten en dat zag men aan de inzet vanaf de allereerste minuut.

De eerste kans deed zich dan ook in de eerste minuut voor op het doel van AD’69 , het schot ging over zonder een ingreep van Niels van Lochem, bij de tweede kans in de 8e minuut moest van Lochem wel ingrijpen en deed dat klemvast. In dezelfde minuut kreeg ook Michiel Ebbers een kans maar deze stierf een stille dood aan de overzijde van het veld. En hoewel ervoor gewaarschuwd, AD’69 kreeg weer te maken met een vroege achterstand. In een actie waar niet al te best werd verdedigd kwam de bal bij de vrijstaande Ettenaar en die zette zijn team in de 12e minuut op voorsprong. Gelukkig bleef de gelijkmaker niet te lang uit want Michiel Ebbers kreeg uit een cornerbal de bal bij de tweede paal in bezit, even van de goal af wendend en vanuit de draai genoeg ruimte creërend om nu wel met een schot op doel te schieten en zette hiermee AD’69 op gelijke stand.  Tot de 1-1 was het vooral Etten die druk zette op de tegenstander, na de gelijkmaker kwam AD’69 wat meer in haar spel en het duurde maar luttele minuten toen zich de volgende grote kans voor AD’69 zich voordeed, Dylan Bauhuis kreeg zijn kans op de 1-2 maar zijn schot was hoger dan de lat.  In plaats van druk te houden op de verdediging van Etten gaf AD’69 toch weer teveel ruimte aan Etten en zij namen dan ook dankbaar het initiatief over. In het laatste kwartier van de eerste helft groeide de ergernis aan de zijde van Etten omdat de scheidsrechter in de ogen van Etten te weinig floot op vermeende overtredingen van AD’69. Hoewel de kansen zich voor AD’69 zich wel voordeden en de counters van Etten verraderlijk gevaarlijk leken bleef een verdere score uit zodat met een 1-1 gelijke stand de kleedkamers werden opgezocht. Het was te vroeg om nu al te kijken naar de overige wedstrijden en dus bleef de focus op het eigen resultaat. Waar AD’69 voor had moeten waken was het Etten niet het gevoel geven dat er tegen AD’69 wat te halen was en dat deed men wel door te vaak het initiatief weg te geven. Na rust stond er dus een Etten die er geloof in had, toch was de eerste kans voor Dylan Bauhuis die in de 50e minuut een kopbal kreeg van Nick Ebbers, de kopbal van Bauhuis was ook nu weer net te hoog. Het kwartier wat erop volgde was er eentje met minder voetbal veroorzaakt door een harde wind en regen. Vervolgens trad er een periode aan waarbij AD’69 bedachtzamer speelde zonder echte kansen te creëren en Etten het team was wat veel feller reageerde en wel de kansen kreeg zonder te scoren. Met vlagen liet AD’69 mooi combinatiespel zien waarbij de lange bal veelal wel de vrije man op de flank bereikte maar de voorzet die daarop volgde in de zestien kwam te vaak niet aan bij de speler die het laatste zetje moest gaan geven. Etten bleef maar loeren op de counter en in de 80e minuut kreeg het loon naar werk, Robin Assink kwam uit de draai ten val en dit bood de rechtsbuiten van Etten de kans om door te stomen naar de zestien, met het gunnen van de bal aan van de twee vrijstaande spelers was de weg vrij om de 2-1 te scoren. Met een blik op de telefoon was deze score voor Etten voldoende voor klassebehoud. Bij AD begon men te rekenen want dit kon wel eens een dure misstap worden, zeker toen amper 3 minuten na de 2-1 ook nog eens de 3-1 werd gescoord, gelukkig bleek dit een buitenspelgeval te zijn en bleef de schade beperkt en te repareren. De grootste kans op de 2-2 lag bij Hidde Weenk op de slof in de 85e minuut, zijn schot ging naast. De vijf minuten naspeeltijd die de scheidsrechter nog in petto had bracht noch de 3-1, noch de 2-2, m.a.w.  AD’69 verloor hier de laatste wedstrijd van de reguliere competitie, wordt obv doelsaldo wel de tweede in de ranglijst en hoeft pas in de tweede ronde van de nacompetitie te starten. Tegenstander zal de winnaar uit de wedstrijd van Kilder tegen Reunie zijn. AD’69 moet op woensdag 15 juni thuis aan de bak.DSC_0054_2.JPG