Bocholtsestraatweg 67 A
7121JB
AALTEN
tel. 0543-473918

AD’69 had vandaag de thuispot tegen Ulftse Boys op het programma staan. Het werd absoluut geen makkie en hoewel UB de schaapjes bijna op het droge had gingen zij voor de volle winst en maakten het AD’69 verrekte moeilijk. Toch zou AD’69 met een allerlaatste krachtinspanning in de allerlaatste minuten toch nog terugkomen van een 1-2 achterstand tot een 3-2 winst.

Vanaf de aftrap nam AD’69 het initiatief en kreeg in de 3e minuut al een kans om te scoren, spits Justin Grijsen kreeg de bal in het vijfmetergebied maar dit kwam allemaal nog te vroeg, de bal en dus de kans ging over. Amper een minuut daarna stond UB alweer aan de poort van Niels van Lochem te kloppen toen een voorzet achter de achterlijn toch nog werd voorgezet. Geluk aan AD-kant dat het schot wat daarop volgde  naast ging anders had assistent scheids Meinen wat uit te leggen gehad aan zijn team. De minuten die volgden leek een herhaling van zetten aan AD-kant, heel veel kansen maar geen enkele die erin wilde , bijna een kopie op de pot tegen GWVV en daarvoor tegen ’t Peeske. Een Dylan Bauhuis raakte de lat en zo had AD’69 al veel eerder op voorsprong kunnen komen. Een voorsprong had voor enige rust kunnen zorgen en dat was net wat er aan Aaltense kant eraan scheelde. AD’69 gooide alles op de aanval maar moest waken voor de gevaarlijke uitval die zich dan ook te vaak voordeed. Gelukkig stond de verdediging van AD’69 klaar om de tegenaanvallen te pareren en Thomas Oostrik speelde in deze weer een hoofdrol.

Toch kon ook hij niet voorkomen dat in de laatste minuut van de eerste helft UB  toch op voorsprong kwam. In een situatie waarin AD’69 niet sterk stond te verdedigen stond UB wel paraat. Keeper Niels van Lochem wist het eerste schot te keren maar was kansloos toen in de rebound weer een UB speler de bal in bezit kreeg en de verdediging van Lochem het vuile werk liet oplossen, dat lukte van Lochem niet en dus de 0-1 op het scorebord vlak voor rust.

Na rust kwam AD’69 eindelijk los, het speelde het spel wat het publiek verwachtte en dat was volop in de aanval, vroegtijdig storen en daarmee UB vol in de verdediging drukkend. Het hoefde maar tot de 50e minuut te duren tot opeens AD’69 massaal voor het doel van UB kwam te staan. In deze actie deden zich een aantal kansen voor en was het wachten op die ene die het verlossende schot zou plaatsen. Hidde Weenk was diegene en hij schoot van een meter of 18 de gelijkmaker in het net. Direct daarna hield AD’69 de druk  op de verdediging  en daarmee werd het UB het moeilijk gemaakt om zelf wat te ontplooien.  Maar na een minuut of 5 na de gelijkmaker leek AD’69 weer te vervallen in zijn speelstijl van de eerste heft en dat was geen beste voorbode. Zelfs toen Niels van Lochem tot tweemaal toe in één actie redding moest brengen was er niemand die er aan dacht om zelf het initiatief te nemen. Ook in de 60e minuut had AD’69 geluk toen de paal redding bracht, de terugkerende bal werd gelukkig naast gekopt maar hoeveel waarschuwingen moet je hebben voordat je het doorhebt dat hier punten te verliezen waren. De kansen deden zich voor aan de verkeerde kant van het veld en de kans was groter dat AD op achterstand zou komen dan dat zij met meer dan 1 punt zouden overhouden aan deze pot. In de 75e minuut kwam AD’69 weer wat beter uit de verf, na een cornerbal toucheerde Michiel Ebbers de lat van UB en een enkele seconde hierna kreeg Jens Bent de kans om te scoren, helaas stond de keeper in de weg. In de 80e minuut schreeuwde iedereen en alles met een groen wit hart om een penalty toen Hidde Weenk in de zestien werd gevloerd. Het verzoek aan de scheids bleef onbeantwoord en trainer Sander Hoopman kreeg wegens protesteren de gele prent. In de 83e minuut dat waar iedereen bang voor was, in een vrije simpele aanval over links was tweemaal overspelen in de zestien voldoende om uiteindelijk de 1-2 te scoren , hoe simpel kan het zijn vanaf de zijkant redenerend.

Vier minuten daarna kreeg Jens Bent de kans maar ook hij zag zijn kans geblokt door de keeper. AD’69 leek, het was inmiddels al bijna aan het eind van de wedstrijd en de 86e minuut stond al op het scorebord tegen een nederlaag te lopen. Maar toen kwam de grote ommezwaai , een voorzet in de slotfase werd door Jeroen Scholten bij de tweede paal in het net geramd en daarmee kreeg AD’69 weer zicht op een punt als het bij 2-2 zou blijven. Maar AD’69 rook bloed en wilde het maximale uit deze wedstrijd halen, en verdomd, dat ging lukken toen Hidde Weenk zijn tweede van de dag in de allerlaatste minuut in hetzelfde net als Scholten ramde. Met een 3-2 in de laatste minuten haalde AD’69 de volle winst in een pot die het ook zomaar had kunnen verliezen maar het niet deed en dat zegt genoeg over de kwaliteiten en karakter van AD'69.