Bocholtsestraatweg 67 A
7121JB
AALTEN
tel. 0543-473918

Dat AD’69 zich meer had voorgesteld van de pot tegen Dinxperlo is duidelijk. Eén punt was binnen, drie was mogelijk maar uiteindelijk werd het in de allerlaatste minuut toch nul voor AD’69 en dus werd Dinxperlo de lachende derde in een pot die alles in zich had.

Klokslag 14:00 en de wedstrijd was begonnen. De eerste minuten gingen over en weer en kansjes deden zich aan beide kanten voor. Tot dusver was er niets aan de hand maar de 0-1 in de 11e minuut werd wel heel simpel gemaakt, even snel doortikken in het zestienmetergebied van AD’69 leidde de 0-1 score in voor Dinxperlo. Dat was een welkome start voor Dinxperlo, niet dat zij achterover konden leunen want AD’69 was er alles aan gelegen om de gelijkmaker snel te scoren. Maar AD’69 leek in de achtervolging op Dinxperlo te gehaast en onzorgvuldig. Balaanname was slordig en teveel ballen werden zonder plan naar voren gewerkt terwijl Dinxperlo veel sneller en nauwkeurig was eenmaal in balbezit. Dat Dinxperlo er altijd voor zorgde dat er iemand aanspeelbaar was maakte het voor AD’69 moeilijk om het spel te maken. Dat Dylan Bauhuis en Justin Grijsen al vrij vroeg in de wedstrijd de gele kaart kregen maakte het er allemaal niet makkelijker op. Vooral voor Bauhuis was het vanaf dat moment op zijn tenen lopen want een tweede gele prent was bij deze scheids maar zo gegeven, tenminste als groenwitte tinten de jouwe waren. En zo was het resterende deel van de eerste helft een herhaling van zetten. AD’69 te gehaast en dus onzorgvuldig, Dinxperlo beheerst, snel , er stond altijd iemand vrij en liet zich niet gek maken.

DSC_0091_3.JPG

Het begin van de tweede helft was veelbelovend, AD’69 drukte Dinxperlo in de verdediging en ook nu kreeg het de kansen, veelal in buitenspelsituatie en dus werd het gros afgefloten waardoor Dinxperlo het ondanks de druk nooit moeilijk heeft gehad. Op basis van inzet had AD’69 allang de gelijkmaker verdient maar de kansen die wel aan buitenspel waren ontsnapt moeten er wel in het doel worden gewerkt en daar ontbrak het deze middag aan.  Althans tot de 83e minuut, toen eindelijk slaagde AD’69 erin om in de persoon van aanvoerder Nick Ebbers de gelijkmaker te scoren. AD’69 voelde vanaf dat moment dat er meer te halen was en ging voor de driepunter. Dit opportunistische streven werd in de allerlaatste minuut keihard afgestraft doordat Dinxperlo ondanks de druk van AD’69 toch nog de 1-2 wist te scoren. In plaats van 2 punten af te snoepen van Dinxperlo verloor het er nu 3 terwijl het wellicht tevreden had moeten zijn met één puntje, maar wie niet waagt zal never nooit niet winnen. Volgende week uit tegen Keijenburgse Boys, altijd lastig !