7121JB
AALTEN
tel. 0543-473918

Met een derde winst op rij slaagt AD’69 er in om de toekomst weer een stuk positiever te bekijken. Helemaal als na afloop van de pot tegen KSV blijkt dat Dinxperlo  tegen ’t Peeske 3 dure punten heeft laten liggen.

De wedstrijd in Aalten begon in eerste instantie aan beide kanten slordig, het waren freubelkansjes die zich voordeden in de eerste minuten maar AD’69 kreeg langzaam wat meer grip op het spel en had allang in de gaten dat het gevaar vooral bestond uit de counters van KSV. Een voorbeeldje van zo’n counter deed zich al voor in de 10e minuut toen direct na een aanval van AD’69 de keeper de bal richting de middenstip schoot. De AD-verdediging verslikte zich in deze lange bal en een aanvaller kreeg vrij baan richting het doel van AD’69, de aanvaller naderde het doel tot op een meter of 8 echter het schot zou ook maar net naast gaan. AD’69 was gewaarschuwd want aan vroege tegentreffers heeft AD’69 een broertje dood, te vaak kon in het verleden AD’69 een vroege tegentreffer niet omzetten in een uiteindelijke winst. AD’69 pakte het initiatief snel terug en dit leidde bijna tot een 1-0 toen een voorzet van Michiel Ebbers door twee aanvallers van AD’69 werd bevochten, zowel Nick Ebbers alsmede Wouter Spaargaren gooiden de hoofden in het duel en liepen elkaar hierbij in de weg, kans voorbij. In de 24e minuut zou dan toch de 1-0 volgen. Een vrije trap van Jeroen Scholten vond het hoofd van Tom Elferink en Elferink wist er wel raad mee, buiten bereik van de keeper werd de bal via de paal in het net gedrukt. Twee minuten daarna werd Justin Grijsen in de vijfmeter gevloerd, althans zo werd het door de scheidsrechter gezien en met een penalty beloond. Ook nu stond Tom Elferink weer paraat en schoot de pingel tegen de touwen. De 2-0 bood AD’69 de kans om wat vrijer te voetballen en deed dat ook richting de rust.

Na rust was het KSV die de aanval zocht en druk zette op het doel van AD’69. Het was een fase waarmee AD’69 niet goed raad wist, het was een periode van klutsvoetbal waarbij een 2-0 voorsprong zomaar kon worden wegegeven. In deze fase gaf Jeroen Scholten bijna de grootste kans aan KSV toen hij een bal liet lopen en daarmee keeper Niels van Lochem opzadelde met een aanvaller die zelf ook schrok van de geboden kans, de voorzet die vervolgens gegeven werd miste de vrijstaande KSV’r volledig. Gelukkig herpakte AD’69 zich op tijd na deze flierfluiterij en ging weer op zoek naar de uitbreiding van de voorsprong. Dit lukte bijna in de 60e minuut toen de bal in het doel van KSV werd geschoten, dit blijkbaar vanuit buitenspel en dus ging het feest niet door.

In de 67e minuut lukte het wel, een cornerbal van Michiel Ebbers werd hoog ingebracht en waar de keeper moord en brand schreeuwde voor een vermeende aanslag liet de scheidsrechter doorspelen waardoor Tom Elferink in stelling werd gebracht, deze kans liet Elferink niet aan zich voorbij gaan en scoorde wonderschoon de 3-0 . Na de 3-0 kwam AD’69 lekkerder in het spel, de kans op de 4e treffer deed zich 3 minuten later alweer voor, nu waren het Wouter Spaargaren en Tom Elferink die maar liefst viermaal de score konden opeisen maar faalden beide in een viertal kansen. Lang werd er door Wouter Spaargaren niet stilgestaan bij de voorbij gegane kans want amper zestig seconden zou het duren toen hij toch de laatste zetje tegen de bal kon geven. Met een 4-0 voorsprong en nog 20 minuten te spelen zaten de 3 punten wel in de pocket, nu was het zaak om aan het doelsaldo te werken en ook dat lukte wonderwel. De 5-0 werd in de 80e minuut gescoord met een kopbal door Jeroen Scholten die daarmee een cornerbal van Dylan Bauhuis mooi afrondde. En dat was niet de laatste van deze Paasmaandag. In de 84 e minuut bood een rare stuit op het middenveld, waarin een verdediger zich kompleet vergistte , de kans voor Dylan Bauhuis om op te stomen naar het doel van KSV. Bauhuis had voor eigen glorie kunnen gaan maar gaf de kans aan Recep Kaya die vrij voor doel de 6-0 in het mandje legde. Met een 6-0 legt AD’69 een mooie basis voor een derde periode en maakt zich nu op voor de thuispot tegen Ajax B. Daar was iets mee……..