Eibergseweg 1
7104AS
WINTERSWIJK MEDDO
tel. 0543-569418

AD’69 kwam tegen sc Meddo goed weg, de bevochten 0-1 door Nick Ebbers bleek voldoende te zijn terwijl het in de laatste minuut nog goed wegkwam met een schot op de paal en de bal van de lijn geschoten.

AD’69 had zich voorgenomen om de twee vrije mannen in de voorhoede van Meddo kort te houden, hun reputatie was al bekend bij de Aaltenaren en het moest voorkomen worden dat de lange ballen op die twee voor gevaar konden zorgen. Dat ging al in de eerste minuut al bijna verkeerd toen bij zo’n lange bal Jeroen Scholten op het kunstgras onderuit ging en hiermee vrij baan gaf aan Meddo, geluk voor AD’69 toen de bal hoog werd overgeschoten. AD’69 nam snel het initiatief en kreeg in de eerste minuten meerdere cornerballen waar maar verrekte weinig schoten voor gevaar zorgden. Hier bleek al dat Meddo het achterin goed georganiseerd had, Meddo speelde het spel waarin het goed is, zorgen dat het achterin dicht zit en met lange ballen naar voren proberen de beide vrije mannen te bereiken. In de 15e minuut weer gevaar voor het doel van Niels van Lochem die met een redding op een kopbal een score voor Meddo voorkwam. Het spel speelde zich vooral af op de helft van Meddo en AD’69 had er moeite mee om de bal bij een vrije Tom Elferink of Dylan Bauhuis te krijgen. De ballen die op Elferink werden gespeeld waren veelal op knie- of borsthoogte en Elferink kreeg door het strakke verdedigen maar moeilijk de bal onder controle. Daarnaast bleef het maar druk in de zestien van Meddo, met altijd vijf verdedigers was het moeilijk doorheen komen. Scoren zou vandaag niet makkelijk worden en continue lag het gevaar op de loer dat een lange bal zou leiden tot een scoringskans voor Meddo.  Met een 0-0 ruststand zou men de kleedkamers opzoeken.

DSC_0160_2.JPG

Vijf minuten na rust dan eindelijk de score voor AD’69. Na eerst een gemiste kopbal van Nick Ebbers in de 47e minuut stond het vizier drie minuten later wel op scherp. Michiel Ebbers gaf de bal aan Tom Elferink en deze kreeg de bal vanaf de achterlijn voor het doel van Meddo,  Nick Ebbers kreeg nu de opgelegde kans en lelde de bal vol in het net. De score was geopend, de 0-1 een feit en het was nu aan Meddo om de taktiek aan te passen. Meddo moest nu gaan komen en dat zou kunnen leiden tot meer ruimte voor de aanval van AD’69. Echter de ruimte die AD’69 kreeg werd niet altijd even efficiënt benut, te vaak te gehaast spel leidde tot onnauwkeurigheid en balverlies terwijl er niet altijd even scherp werd gereageerd waardoor Meddo onnodig vaak in balbezit kwam. De verdediging van AD’69 kwam onder druk te staan echter bezweek vooralsnog niet. Wouter Spaargaren kreeg in de 70e minuut de kans op 0-2 toen AD’69 wel een keer combinerend de weg naar het doel vond, helaas geen treffer want een tweede treffer in deze fase was wel heel welkom geweest. Richting het eind van de wedstrijd werd het allemaal wat onvriendelijker, zeker de scheidsrechter en zijn ass scheidsrechter die aan de kantinezijde stond te vlaggen kregen het zwaar te verduren door het publiek en leiding van sc Meddo terwijl er op het functioneren van beiden niets was aan te merken. In het laatste kwartier van de wedstrijd stond AD’69 in de overlevingsstand, ten koste van alles moest een tegentreffer voorkomen worden en bij Meddo groeide de frustratie, het gevoel dat de scheidsrechter niet neutraal in de wedstrijd stond zorgde bij Meddo ervoor dat  zij er nog harder voor gingen werken en de druk opvoerde richting het doel van AD’69. Keeper van Lochem kreeg het druk en het was wachten op die ene keer dat het Meddo wel zou lukken. AD’69 kreeg in deze fase één grote kans, Tom Elferink fungeerde weer als aangever en Jens Bent kreeg de opgelegde mogelijkheid om de bevrijdende 0-2 te scoren, het lukte hem niet en direct werden de rollen weer omgedraaid. De laatste minuten was eenrichtingsverkeer naar het doel van AD’69 en de grootste kansen deden zich voor in de vijfde en laatste minuut van de naspeeltijd toen een schot van Meddo op de paal belandde en daarna in de kluts op doel werd geschoten. AD’69 had alle geluk van de wereld toen de bal in de laatste seconde van de wedstrijd nog van de lijn werd gehaald. Terwijl de bal onderweg was richting de middenstip floot de scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd.

Het was hard werken voor de mannen van Sander Hoopman maar het leverde 3 waardevolle punten op zodat AD’69 zich wat comfortabeler kan nestelen op een derde stek te meer omdat ‘t Peeske weer punten liet liggen.

Op Tweede Paasdag ontvangt AD’69 thuis KSV uit Vragender.