Fanny Blankers-Koenweg 8
7203AA
ZUTPHEN
tel. 0575-517988

Eindelijk mochten we weer voetballen. Deze keer tegen AZC VR1 in Zutphen. De thuis wedstrijd hadden we ruim gewonnen, maar we wisten nog dat dat in eerste instantie niet makkelijk liep. We wilden vandaag scherp beginnen. Dat konden we ook, want we waren vertrokken met 16 dames en we waren door de sponsor SPEELZIEK volledig in het nieuw gestoken.

Er stond in Zutphen een fikse wind dus de ballen deden niet altijd wat men in het hoofd had. Dat bracht af en toe wat frustraties.
Na 15 minuten, al verschillende schoten op goal en veel druk op de helft van AZC kreeg Elles de bal voor de voeten en rondde mooi af, 0-1. De eerste helft ging het verder over en weer. AD probeerde druk te houden op de helft van AZC en AZC kwam af en toe toch ook goed door de verdediging van AD. Aan beide kanten gingen ze er niet in. In de rust effe opwarmen in de kleedkamer en spraken we elkaar aan op het gehaaste voetbal wat we voor rust in belandde waardoor we enkele keren toch bijna in de problemen kwamen.
Na de rust gingen we er weer vol in. We probeerden de bal rond te tikken van achteruit om het AZC het moeilijk te maken. AZC had het lastig en bet zoals in de thuiswedstrijd gingen ze wat harder voetballen en tikten ze Marlena vlak voor hun doel hard tegen de voet. Niet van harte maar de scheids kon niet anders dan een penalty geven. Rosa ronde mooi af, 0-2. Hierna waren we even de scherpte kwijt. AZC maakte daar te gemakkelijk gebruik van en kwamen tot scoren, 1-2. AD spreekt zichzelf toe. Kop erbij, bal het werk laten doen en rond spelen. Het viel de dames zwaar. De wedstrijd ging van rommelig, naar mooie driehoekjes, naar redden wat te redden valt. Toch kwamen we met regelmaat voor het doel bij AZC maar de balken gingen er niet in. Het duurde tot een kwartier voor het eind van de wedstrijd, dat Nienke zich vrij speelt en hard de bal achter de keeper legt, 1-3. De wedstrijd werd netjes uitgespeeld en we gingen met drie punten naar huis.

Volgende week geen wedstrijd en dan 19 februari de thuis wedstrijd tegen Brummen om 12.00 uur.