BRUMMEN
tel. 0575-563621

Zaterdag 19-3-2022
Spcl Brummen-AD’69 1-4

Wat een wedstrijd vandaag. Het weer was prima, zonnetje met wat wind. De wedstrijd was wat laat op de dag, maar we hadden er zin in.
De wedstrijd begon fel. Brummen ging er van de eerste minut fel en hard in. We waren wat overbluft en kwamen niet in de wedstrijd. Ballen kwamen niet aan en werden ook snel geblokt en overgenomen door Brummen. De druk was meteen hoog op de achterhoede en keeper. Dit resulteerde al na vijf minuten dat Brummen tot scoren kwam, 1-0. AD probeerde het weer op te pakken. We bleven moeite hebben goed in de wedstrijd te komen. Er werd hard gewerkt, maar de bal wilde niet doen wat we wilde. Daarbij werd elke aanval richtig goal al snel afgevlagd en of afgefloten.
Na twintig minuten kwam Brummen weer voor de goal bij AD en kon afronden, 2-0. De verdere eerste helft kon AD Brummen zoveel mogelijk bij de goal weghouden en probeerde AD kleine kansjes te creëren, maar die werden direct afgevlagd door de vlagger en de scheidsrechter floot bij elke vlag van haar die ze omhoog stak. De scheids ging zelfs zo ver om een speelster van AD een gele kaart te geven bij het even vast houden van een shirt. Ze mocht 10 minuten langs de kant gaan zitten. In de rust waren verschillende dames al flink gehavend, krassen en noppen  in benen en armen. Elkaar even toegesproken te hebben,  gingen we de tweede helft weer het veld op. Direct probeerden we druk te zetten. De bal ging wat beter rond en kwamen beter aan. Na twee minuten ging Brummen richting goal en er was verwarring bij onze keeper en kon Brummen de bal de goal in tikken, 3-0. In de tweede helft werd steeds duidelijker dat de scheids vond dat AD niet te dicht bij de goal van Brummen mocht komen. Elke actie richting goal werd afgefloten en onze vlagger werd niet gezien. Het harde spel van Brummen om ons uit het spel te halen mocht allemaal en lukte ook waardoor ze na vijftien minuten konden scoren, 4-0. AD raakte ondertussen steeds gefrustreerder. Het kwam moeilijk tot voetballen en wat ze ook deden werden ze terug gefloten. Twee minuten voor het eind van de wedstrijd kwamen we door samen hard werken toch voor de goal bij Brummen en schoot Nienke de bal hard achter de keeper. Eindstand 4-1.

Een wedstrijd om snel te vergeten. Wel erg jammer dat een scheidsrechter een wedstrijd zo kan kapot fluiten en een wedstrijd niet een wedstrijd laat zijn waar de beste tot winnen komt.