Bocholtsestraatweg 67 A
7121JB
AALTEN
tel. 0543-473918

ADzat2 staat al een tijdje in de bovenste regionen vd competitie en mocht al even ruiken aan de 1e plek, de tot nu toe verloren pot tegen Dinxperlo was een incident. Met een mooi resultaat de winterstop ingaan zou wel heel prettig zijn en dat zou dan tegen de koploper  Doetinchem 2 moeten gebeuren. ADzat2 kwam van een koude en vooral mistige kermis thuis toen het eenmaal met een 1-5 verlies de warme douches over zich heen liet stromen.

Doetinchem begon fel en zou vooral vanuit de counter toeslaan. Al in de 4e minuut zag keeper Anthony Ikink de bal aan zich voorbij gaan, gelukkig deed de bal dat ook voorbij het doel maar al snel was het duidelijk dat Zat2 vanmiddag op het hoofdveld een moeilijke pot tegemoet zou zien. In de 12e minuut kwam er wederom vanuit een counter een hoge bal richting de Zat2-verdediging, Rico Verstege kreeg er nog een hoge voet tussen en deze koerswijziging van de bal was net voldoende om de bal panklaar neer te leggen voor de aanstormende aanvaller die vervolgens vanaf de zestienmeter de 0-1 keihard in het netje legde. Dat was een tegenvaller voor Zat2 die kort daarna de gelijkmaker had kunnen scoren , Sam ter Haar zette de bal voor en gaf hiermee Jeroen te Welscher de kans om te scoren, laatstgenoemde lepelde de bal richting het doel maar had de pech dat de keeper precies goed stond. Nog meer pech voor Zat2 toen in de 18e minuut afscheid moest worden genomen van laatste man Pascal Zwarts die geblesseerd zou uitvallen. Verder gebeurde er niet zoveel in de eerste helft, Doetinchem bleef gevaarlijk in de omschakeling echter was Zat2 absoluut niet zonder kansen , de gelijkmaker lag dikwijls op de loer maar Zat2 had de pech het net niet te vinden, zelfs in de 45e minuut toen Doetinchem een handje wilde helpen door de bal richting eigen doel te koppen zat de lat in de weg. Een 0-1 ruststand was hiermee een feit, tandje dr bijzetten in de tweede helft en dan zou het moeten lukken om de stand recht te trekken.
DSC_0275_2.JPG

Bij terugkeer op het hoofdveld was één ding duidelijk, de klimaatverandering sloeg wel heel hard toe want binnen het kwartier was het speelveld in nevelen gehuld, diagonaal waren de hoekvlaggen niet meer te zien maar dit was voor scheidsrechter Topal  geen beletsel om voor de tweede reeks van 45 minuten te fluiten. In de 58e minuut werd wederom vanuit de counter gescoord, Zat2 had geen antwoord op de snelle uitvallen van Doetinchem en kwam ook qua snelheid tekort. In de 70e minuut kreeg Jordin Blom tot tweemaal toe kans om te scoren maar de keeper stond iedere keer paraat en hield zijn doel schoon. Wederom een blessure voor Zat2, in de 73e minuut hield Jens te Mebel het voor gezien en mocht Bram Fukkink na maanden afwezigheid zijn come-back vieren, het werd een heel bescheiden en kort feestje want 2 minuten na zijn rentree lag de bal alweer achter Anthony Inkink toen Doetinchem een aanval over slechts twee schijven succesvol afrondde met wederom een score. Hiermee was het verzet van Zat2 gebroken, 0-3 achter met nog een kwartier te spelen was een onmogelijke opdracht gezien het snelle spel van Doetinchem. Maar ook de schade beperken was te hoog gegrepen, Doetinchem had de smaak te pakken en wist binnen twee minuten nogmaals te scoren, dit deed het op exact dezelfde wijze als de 0-3 zodat de 0-4 op het scorebord verscheen. Voor Zat2 was het duidelijk, het had in Doetinchem2 voor het eerst dit seizoen een tegenstander gevonden die echt beter was dan zijzelf , dat bleek sowieso al uit het scoreverloop, het tempo was te hoog en de snelheid van handelen bij de gasten uit Doetinchem was een stuk effectiever. Dat er in de 82e ook nog de 0-5 werd gescoord werd ook mogelijk gemaakt doordat Zat2 allang de handdoek in de ring had geworpen. De 1-5 welke Jordin Blom in de 90e minuut zal ongetwijfeld een hele mooie zijn geweest, uw verslaggever stond achter het AD-doel en kon het door de mist niet meer zien.

Zat2 gaat de winterstop in , wil het toch nog voor een verrassing zorgen dit seizoen moet het vanaf 23 januari wel aan de bak want door 2 verliespartijen in een korte reeks is het afgezakt naar stek 6 en wordt het van titelkandidaat in de dop opeens een grijze middenmoter , willen we niet, gaat ook niet gebeuren !!