Montferlandsestraat 5
7041CJ
'S-HEERENBERG
tel. 0314-661943

Waar in het verleden nog wel eens, en terecht, werd gewezen op het ontbreken van karakter heeft Zat2 nu voor de tweede keer binnen een aantal weken het tegendeel bewezen. Te vaak werd een zekere winst omgezet in een verlies maar deze zaterdag wist AD2zat een 2-0 achterstand om te zetten in een 2-3 winst tegen titelkandidaat FC Bergh. Hiermee nomineert ADzat2 zichzelf als één van de favorieten voor een topnotering aan het eind van het seizoen. Het door blijven trainen in de covid-periode betaalt zich nu al uit.

ADzat2 had amper de auto’s  geparkeerd, stonden de gastheren al gereed voor de warming up en alleen dit schouwspel deed het ergste vermoeden. Deze pot zou een zware worden, zeker in de wetenschap dat Bergh vorige week AZSV8 met 12-0 van de mat had geveegd. ADzat2 liet zich niet intimideren, deed zijn eigen ding, schopte een paar ballen in het ’s Heerenberger buitengebied en stond klaar voor de aftrap. ADzat2 had de eer de aftrap te verrichten en amper een minuut hierna had Kilian Bennink de 0-1 op zijn patta, een voorzet van Jordin Blom stelde Bennink in de gelegenheid te scoren echter de keeper voorkwam een vroege treffer. 3 minuten hierna was het weer bijna raak toen Timo vd Linde(1) met een voorzet Blom lanceerde richting het Berger doel. In deze vroege fase van de wedstrijd kwam scoren nog allemaal veel te vroeg voor het complexe systeem van Blom , de oog-voet combinatie was nog niet gekalibreerd en de bal zou voorlangs gaan. FC Bergh was  gewaarschuwd want met een zo sterk offensief ADzat2 hadden zij geen rekening mee gehouden. Bergh moest uit een ander vaatje gaan tappen wilden zij hun scoringsdrift zoals zij die etaleerden tegen AZSV8 voortzetten. Na een kwartier herpakten zij zich en namen het heft in handen, ADzat2 werd in de verdediging gedrukt en menig schot werd op het doel van Jelle Polman  gelost. Daar waar Maik Gerling en Pascal Zwarts het niet lukte om het schot te blokken stond er altijd nog keeper Jelle Polman die deze zaterdag sterk stond te keepen. Toch kon hij de 1-0 in de 22e minuut niet voorkomen toen Bergh een corner laag voorgaf, de inkomende spits wist de bal een draai te geven waardoor hij niet zichtbaar voor Polman over de verdediging  in het net verdween. Bij Bergh reageerde men opgelucht want hiermee leken de verhoudingen in het veld rechtgezet. Voor ADzat2 zaak de rug te rechten, de teleurstelling te verwerken en op zoek te gaan naar de gelijkmaker terwijl Bergh op dat moment het betere van het spel had. Dit liet Bergh nogmaals blijken toen zij in de 33e minuut de bal voorbij Polman wist te krijgen, de bal dreigde een 2-0 te worden ware het niet dat Jens te Mebel op het laatste moment de bal voor de doellijn richting het oude clubhuis van MvR trapte. Richting de rust kregen beide teams nog een paar kansen maar aan beide zijden stond er een collectief te verdedigen waardoor er in de eerste reeks van 45 minuten niet meer gescoord werd.

DSC_0186_2.JPG

De tweede helft begon zoals de eerste , ADzat2 nam het initiatief en de eerste kans werd voorbereid door Timo vd Linde(2) die met zijn actie Kilian Bennink op het spoor zette richting de 16meter van Bergh, met een lage voorzet zat zijn werk erop en was het aan Jeroen te Welscher om de gelijkmaker in het net te drukken. Voor te Welscher kwam dit allemaal nog veel te vroeg in de tweede helft , de spieren waren nog niet warm genoeg en het pootje kwam centimeters tekort om doeltreffend te zijn. Ook Blom kreeg het vier minuten later niet voor elkaar om de gelijkmaker te scoren. Tot op dat moment was Bergh nog niet gevaarlijk geweest echter in de 54e minuut spatte de bal bijna uiteen toen een schot op de lat van ADzat2 belandde. Weer een minuut later  was Bergh weer gevaarlijk in de zestien van ADzat2 maar wederom wist Pascal Zwarts de inzet te blokken. Bergh was er weer en liet dat ook merken want de aanvallen stapelden zich op en ADzat2 kwam er zelf niet meer uit. Het was wachten op de eerste onoplettendheid van de Aaltense verdediging die tot op dat moment de zaken prima voor elkaar had.  In de 57e minuut kwam ADzat2 akelig goed weg toen Bergh met een lange bal over de gehele breedte de opening vond. De speler die toen de bal kreeg schoot keihard en onhoudbaar richting het doel van Jelle Polman, gelukkig zat het mee en was de richting een tikkie onzorgvuldig gekozen waardoor alles wat groenwit was opgelucht kon ademhalen. De opluchting was echter van korte duur want amper een minuut later kon Jelle Polman alsnog de bal uit zijn net halen, de 2-0 was gescoord en hiermee leek Bergh  zijn wil aan ADzat2 te kunnen opleggen.

Maar nu, beste lezers, was er iets wat binnen de Zat2 gemeenschap knapte, en dat in positieve zin. Opeens werd er aan een knop gedraaid waardoor Zat2 ging voetballen als een tierelier. AD2zat had niets te verliezen en sterker, het wilde niet verliezen!! Drie minuten na de 2-0 kreeg Zat2 een cornerbal waarbij Jordin Blom in balbezit kwam, hij zette voor en de inmiddels warm gedraaide Jeroen te Welscher lukte het nu wel om de bal te raken en beter…te scoren.

DSC_0105_2.JPG

Met de 2-1 was de aansluiter gescoord maar omdat dit geen punten oplevert en omdat je het ijzer moet smeden als het gloeiend heet is zette ADzat2 direct weer druk richting het Bergher doel en warempel, bijna een minuut na de 2-1 werd weer het doel van Bergh gevonden toen Jordin Blom balbezit kreeg, slalommend door de verdediging en de keeper in verbijstering achterlatend werd de gelijkmaker gescoord.  Van 2-0 naar 2-2 binnen vier minuten, dat had ADzat2 nog nooit vertoond. Eindelijk werd het geloof in eigen kunnen beloond maar het was nog veel te vroeg om de polonaise in te zetten, er waren nog exact 23 minuten te spelen en Bergh was weliswaar even van slag maar had nog genoeg kwaliteit in huis om het ADzat2 retemoeilijk te maken.

DSC_0114_2.JPG

Bergh kreeg de nodige kansen en ADzat2 had alle manpower nodig om verzet te bieden tegen het Bergher offensief richting het doel van Jelle Polman. De spieren draaiden overuren en de kramp sloeg toe. Daar waar de ene speler het even niet meer trok nam de ander het over en keer op keer werden de aanvallen van Bergh afgeslagen. Maar ook ADzat2 kreeg zijn kansen , oa een kans voor Kilian Bennink na een voorzet van Jordin Blom deed zich voor maar de nauwkeurigheid was er bijna niet meer omdat men nu bijna continu aan het schakelen was van aanval naar verdediging. ADzat2 dreigde bijna onder te gaan en de 3-2 lag op de loer, de krachten namen zienderogen af en kreeg niet de kans om even op adem te komen. Bergh bleef maar komen en ondertussen stroomde de kantine leeg om het thuisteam te ondersteunen.

En toen gebeurde in de  83e minuut waar niemand nog rekening mee hield, in het geweld richting het AD-doel kreeg opeens Timo vd Linde (3) de bal, gaf op rechts de voorzet aan Jordin Blom en het goudhaantje zette de kers op de taart, maakte de waanzin kompleet door met een loepzuiver schot de keeper te passeren en de 2-3 te scoren. 2-3 voor in de 83e minuut, en dat tegen de titelkandidaat, wie had hier voorafgaande aan deze wedstrijd voor getekend?

Met nog 7 minuten officiële speeltijd wist ADzat2 één ding zeker en dus kon het de borst nat maken. Als Bergh al nog niet het maximale had gegeven, nu zouden de laatste minuten de zwaarste worden in het bestaan van Zat2. Aanval op aanval werd ingezet om het collectief van Zat2 te breken. Eén van de 14 uitblinkers van Zat2 werd het allemaal te veel en Timo vd Linde(4) moest de bank opzoeken omdat hij dreigde te bezwijken, kreeg het zwart voor de ogen en was leeg. Doorlopend werd er nu gewisseld om toch maar genoeg manpower op de mat te krijgen. En terwijl de officiële speeltijd verlopen was werd er extra speeltijd toegevoegd aan het klokje van de arbiter. Twee, drie toe vier minuten was redelijk geweest maar de scheids had een totaal van uiteindelijk 9 (!) minuten gevonden die Bergh dankbaar gebruikte om maar door te blijven beuken op het Aaltens collectief.

Maar ook negen minuten waren niet voldoende om ADzat2 te laten bezwijken, ADzat2 kon na 99 minuten voetbal eindelijk opgelucht ademhalen, drie punten in de pocket en de staf zag dat het goed was.  Diezelfde staf zag een gesloopt team gedoucht en al de kantine van FC Bergh in strompelen. Weinigen kozen een biertje, het waren vooral frisjes die besteld werden en bij menigeen sloeg de kramp wederom toe toen men eenmaal in de auto weer onderweg naar Aalten was.  En Timo(5)? Die had weer praatjes voor tien in de AD-kantine.