Haartsestraat 57
7121WJ
AALTEN
tel. 0543-471526

Buienalarm was waarschijnlijk de meest gebruikte app op deze koude en vooral natte zaterdagmiddag. Om die reden begon men 5 minuten eerder zodat er uiteindelijk geen kostbare tijd verloren ging voor de o zo belangrijke derde helft.

AZSV8 staat in de onderste regionen en was oa door de transfer van Ramon Vervelde naar zijn oude team Zat2 niet in staat om met alleen eigen spelers op de mat te staan, vandaar dat er ook spelers van AZSV3 hun opwachting maakten.

Zat2 had geluk door niet direct in de wedstrijd op achterstand te komen, verdediger Rico Verstege speelde in de 5e minuut de bal ongelukkig naar een aanvaller van AZSV die daarmee vrij voor keeper Maik Gerling kwam te staan, de routinier Gerling liet zien waarom hij nu de aangewezen man is om tussen de palen te staan, zijn redding voorkwam een vroege tegentreffer. In de rebound die volgde op de kans van AZSV kreeg Lars Breukelman zijn kans maar schoot naast. De minuten die daarop volgden waren voor AZSV, zij kregen de kansen maar waren slordig in de afwerking, telkenmale verdween de bal naast het doel. Pas na een kwartier spelen was er weer een kans voor AD’69, Jordin Blom gaf een voorzet aan aanvoerder Kilian Bennink die zijn schot zag eindigen op de vuisten van de keeper. En toen was het tijd voor koning Winter die een laatste plaagstoot op veld 4 in petto had. Het begon met een inleidende regen maar deze werd snel ingeruild voor een hagelstorm die de scheids noopte tot een inlassen van een kortstondige pauze van 10 minuten. Na deze bui was het veld wit en de lijnen niet meer zichtbaar maar dat mocht de pret niet drukken. Na de hervatting trok AD’69 de wedstrijd wat meer naar zich toe en met name Kilian Bennink kreeg de kansen maar hij had het vizier deze middag niet scherp, meerdere pogingen van hem eindigden naast het doel en leverden dus niets op. De grootste mogelijkheid tot dusver was toch wel voor Jeroen te Welscher die een fijn gegeven voorzet van Timo vd Linde benutte voor een schot op doel die wonderwel paste en de 0-1 had kunnen zijn ware het niet dat de assistent scheids hier een buitenspel in zag. Het korte edoch luide protest van Timo vd Linde maakte op de arbiter geen indruk, de goal werd afgekeurd. Gelukkig hoefde men niet lang te wachten totdat de score zou worden geopend, ruim 8 minuten na de afgekeurde goal kreeg Jordin Blom de bal van Gijs Piek en Blom wist de weg naar het doel te vinden, gaf de bal een dusdanige lel dat de keeper kansloos was en zette hiermee AD’69 op een 0-1 voorsprong. In de 35e minuut had AD’69 de voorsprong kunnen verdubbelen maar de voorzet van Blom op Kilian Bennink werd weer door laatstgenoemde naast geschoten. Met een minimale voorsprong werd de kleedkamer opgezocht.

DSC_0028_2.JPG

Na de rust ging AD’69 op zoek naar de tweede treffer en zou daar bijna in slagen toen in de 50e minuut Ramon Vervelde, na een voorzet van Gijs Piek, de bal meenam tot in de zestien, zijn schot  werd gehouden door de keeper en in de rebound kreeg te Welscher de voet tegen de bal, het schot ketste tegen de lat en hiermee was het voor deze kans over en uit. Tien minuten daarna kreeg Lucas Winkelhorst zijn schedel tegen de bal echter werd deze op de rijbaan van de Hamelandroute gekopt. Pas in de 75e minuut zou het wel lukken, vlak daarvoor werd er in één wissel drie man ingebracht, Kilian Bennink, Jeroen te Welscher en Luuk Heijink  werden gewisseld voor Pascal Zwarts, Jesper Elferink en Jordin Blom. Laatstgenoemde werd op eigen voorstel ingebracht want kon waarschijnlijk de optelsom aan de gemiste kansen niet langer aanzien. Een gouden wissel zou later blijken. In de 75e minuut werd Blom op pad gestuurd met een bal die onhaalbaar leek echter Blom kreeg de bal onder controle en wist vanaf de achterlijn de bal toch nog voor te zetten, op randje zestien stond Pascal Zwarts gereed om de bal te ontvangen en in de aanname werd Zwarts door een verdediger dusdanig gehaakt dat hij gedwongen door de zwaartekracht ter aarde stortte. De gegeven pingel werd door Blom in de linkerhoek gemikt, echter het schot zou dwars door het midden de keeper passeren, maakt niet uit, de 0-2 was een feit. En Blom had er zin in want 3 minuten na de 0-2 wist hij uit een solo die begon vanaf de eigen helft ook de 0-3 te scoren. Hiermee was het verzet van AZSV toch wel gebroken en terwijl de tegenstander de wonden aan het likken was zette Timo vd Linde Ramon Vervelde op het goede spoor richting het AZSV-doel, Vervelde scoorde en zette hiermee de stand op 0-4. Met nog een kwartier te spelen,  met deze stand kon er niets meer fout gaan, bleef AD’69 aandringen op het uitbouwen van de 0-4, berusten in een voorsprong en simpel uitspelen van een wedstrijd heeft al te vaak geleid tot het oppakken van de draad door de tegenstander en dus moest de weg naar het doel van AZSV gezocht blijven worden. In de 80e minuut werd bijna de 0-5 gescoord toen Blom weer een kans kreeg, de eerste mogelijkheid eindigde weer op de vuisten van de keeper, het tweede schot eindigde hoog over richting de kikkervijver van zwembad ‘t Walfort. Met een andere bal werd de jacht op 0-5 voortgezet en drie minuten na het hoge schot over kreeg Blom nogmaals de kans vanuit een voorzet van Timo vd Linde, nu was het wel raak en de 0-5 een feit. Met nog zeven minuten te spelen was het klaar, de drie punten waren binnen en een clean sheet voor keeper Maik Gerling en zijn verdediging binnen handbereik. Dit laatste zou niet lukken want in de laatste minuten werd toch nog de 1-5 te gemakkelijk weggegeven.

Volgende week thuis tegen Concordia Wehl , een maand geleden werd er nog een puntje gehaald toen er in de laatste minuut nog een gelijkmakende 2-2 werd gescoord.