Bocholtsestraatweg 67 A
7121JB
AALTEN
tel. 0543-473918

Na het teleurstellende resultaat tegen Dinxperlo had ADZat2 wat recht te zetten. Door aardig wat afmeldingen binnen het eigen team was het genoodzaakt spelers te ronselen bij de eerste selectie en 2 kwamen door de blind audition, de broertjes Ikink hadden de eer het groenwitte Dalphin-gespuis te versterken. Voor de jongste, Joshua, duurde het maar kort, al in de 2e minuut was het voor hem over en uit. Aan de zijlijn verdraaide hij zijn knie en met een vervelende blessure (of kniebanden of meniscus) kon hij  weer huiswaarts, een zware tegenvaller voor hem maar ook voor de eerste selectie van AD’69.

Met nog slechts één wisselspeler (en tevens vlagger van dienst) ging de wedstrijd verder en het had meerdere kansen nodig om uiteindelijk toch nog in de 22e minuut de voorsprong te nemen. Gijs Piek had in de zestienmeter de bal in bezit, gaf deze terug aan gelegenheids-aanvoerder Pascal Zwarts en deze schoot de bal onbereikbaar voor de keeper in de hoek van het doel. Een minuut later nam Piek de bal vanaf de zestien nu wel voor eigen glorie op zijn slof maar schoot de bal recht op de keeper. AD2zat was de duidelijk betere van de twee. AZSV8 was slordig, hield de bal nauwelijks meer dan tweemaal in bezit en het was wachten op de verdubbelaar van de 1-0 voorsprong. Deze zou in de 27e minuut volgen met Jordin Blom aan de bal, even wegdraaien van zijn tegenstander gaf Blom genoeg ruimte om de bal een lel richting doel te geven, wederom was de keeper kansloos en stond de 2-0 op het scorebord. Met 2-0 vroeg in de wedstrijd leek de winst al binnen te zijn en dat was te zien aan het tempo op het veld, er deed zich niet veel meer voor behalve drie kansen in evenzoveel minuten, minuut 37 met een kans voor Rick Hubers, minuut 38 voor Timo vd Linde en de 39e was voor Jordin Blom, drie opgelegde kansen en driemaal werd er gefaald in de afwerking. Veel meer spanning was er niet in de eerste helft ofwel ging men aan de thee met een 2-0 voorsprong.

DSC_0107_2.JPG

In de 50e minuut zou Blom voor de tweede keer scoren, na een overtreding op hem kon de scheids niets anders dan te wijzen naar de stip, Blom liet zich deze mogelijkheid tot scoren niet ontnemen en vergulde de pingel naar een 3-0 tussenstand. De verhoudingen in het veld werden steeds meer duidelijk en Lars Breukelaar strooide wat extra zout in de gapende wond bij AZSV door een voorzet van Jeroen te Welscher met een kopbal in doel van richting te veranderen. De 4-0 kon door Lucas Winkelhorst nadat hij eindelijk de tablet onder de knie had op het scorebord gezet worden. Een slechte terugspeelbal op de AZSV-keeper werd door Jeroen te Welscher in de 60e minuut onderschept, dit bleek een dure fout van de verdediging te zijn want te Welscher wist wel raad met deze kans, de 5-0 werd hiermee door AZSV wel heel gemakkelijk weggegeven.

Met een 5-0 voorsprong leek het laatste half uur een eitje te worden voor Zat2 echter waren waarschijnlijk de gedachten van Zat2 na de uitbundige voorsprong opeens 50 meter verderop, namelijk in de kantine want het spel zakte opeens in. Zat2 verloor het initiatief en liet het helemaal over aan AZSV.  Door het spel van Zat2 ging AZSV opeens kansen krijgen en moest keeper Anthony Ikink aan de bak, met dank aan Ikink bleef het scoren vooralsnog uit voor AZSV maar dat bleek slechts voor korte duur. In de 72e minuut zou ook AZSV een penalty krijgen en deze kans liet AZSV zich niet ontnemen. Met nog een kleine 20 minuten te spelen kreeg AZSV geloof in meer en kreeg de beloning daarvoor in de 80e minuut toen de 5-2 werd gescoord.

Vanaf de AD-bank werd dit met afgrijzen bekeken want langzaam kwam er een herinnering boven drijven waarbij Zat2 een aantal seizoenen geleden tegen hetzelfde AZSV een voorsprong van 5-0 weggaf en vervolgens met 5-6 verloor. In het veld dacht men dat het deze keer niet zover zou komen echter het spel van Zat2 gaf in het laatste kwartier daarvoor niet echt veel vertrouwen.

Maar uiteindelijk kregen de spelers van Zat2 toch  gelijk, AZSV wist niet nog meer te scoren en daarmee kon Zat2 weer drie punten bijschrijven op zijn konto waardoor het obv verliespunten nu in de top3 staat. Met een uitpot tegen concurrent Bergh 4 zou dat zo maar eens een top 2 notering kunnen worden. Of dat gevierd kan worden in de kantine is nog maar de vraag want met een 17:00 sluitingstijd wordt dat redelijk krap.