Bocholtsestraatweg 67 A
7121JB
AALTEN
tel. 0543-473918

Was in oktober een 3-1 verlies het beschamende resultaat, met het voorjaar in vooruitzicht bleek afgelopen zaterdag het doel van Zat2 een onneembaar fort toen het thuis met een 7-0 winst een lange neus trok naar alle critici.

Vanaf de eerste minuut heerste Zat2 op de helft van AZSV. De kansen stapelden zich op en het enige wat men Zat2 kon verwijten was dat men het net niet wist te vinden. Al na drie minuten kreeg Sam ter Haar de kans om de 1-0 in het doel te leggen. Onverklaarbaar ging zijn poging naast en met het schaamrood op de kaken nam hij zijn positie weer in maar hij was niet de enige die in de eerste 10 minuten van de wedstrijd de score had kunnen openen. Een balverlies van Bram Dekkers op het middenveld in de 18e minuut leidde uiteindelijk met enig corrigerend kunst-en vliegwerk door de collega’s tot een kans voor Mathijs ten Bruin die eenmaal voor doel de 1-0 voorsprong op zijn konto zette. De 1-0 was op dat moment niet meer dan terecht maar nog lang geen reden om achterover te leunen. Dat deed men ook niet maar het zette de aanval richting het AZSV-doel voort en dat bracht in een luttele paar minuten dat Jeroen te Welscher zich ontpopte als een scorende spits zoals nimmer eerder. Met twee doelpunten in de 34e en de allermooiste van deze dag in de 40e minuut zette te Welscher zijn team op een 3-0 voorsprong voordat het de rust zou aangaan. Vooral de 3-0 was een klasse apart, zo mooi als het schot om de verdediging werd gekruld ziet men maar zelden op de Achterhoekse velden, niet meer dan terecht dat het publiek  ohhhs en de ahhhs slaakte nadat de bal van te Welscher het net had gevonden.

DSC_0009_2.JPG

De tweede helft werd er eentje waarbij Zat2 zijn tegenstander kompleet voor schut zette, geen moment kwam de bal gevaarlijk op de helft van Zat2 , laat staan richting het doel van Niels van Lochem. Zat2 speelde de bal frank en vrij over het middenveld en daardoor wist Timo vd Linde de 4-0 en de 5-0 heel rap na de hervatting van de tweede helft te scoren. Sam ter Haar kreeg de bal in de 75e minuut op een presenteerblaadje aangeleverd en wist koelbloedig de 6-0 in het net te leggen. Ook in het laatste kwartier bleef Zat2 de druk op de verdediging van AZSV opvoeren zodat de tegenstander geen enkel  moment gevaarlijk kon worden. Was de genadeknap nog niet eerder gevallen, in de 78e minuut werd het vonnis over AZSV7 bepaald. Lars Breukelaar kreeg de bal keurig aangeleverd en hij bediende met een kopbal Bram Fukkink die vervolgens de bal razendsnel onder controle kreeg en met een zevende treffer de eindstand bepaalde.
DSC_0029_2.JPG
Met een klinkende 7-0 maakt Zat2 zich op voor een mooi traject richting het voorjaar. De pot aankomende zaterdag tegen koploper BonBoys zou zand in het raderwerk kunnen gooien maar een verrassing tegen deze tegenstander is met de huidige vorm niet eens ondenkbaar