HAAKSBERGEN
tel. 053-5722959

Op dit forum is in het verleden al eea beschreven hoe makkelijk en eenvoudig Zat2 een zekere winst weg gegeven had. Een gemis op dat moment aan de juiste mentaliteit was daar vaak debet aan terwijl het voetballend vermogen echt wel aanwezig was.

In Haaksbergen afgelopen zaterdag niets van dat alles, het moest wel even duren voordat de winst in de pocket zat maar dan smaakt het biertje toch een stuk beter.

Zat2 trad aan op het hoofdveld waar de tegenstander al een tijdje aan de warming up begonnen was. Maar liefst drie hele minuten moest het publiek wachten op de eerste score. Door een foutje achterin kwam Haaksbergen wel heel gemakkelijk in balbezit en hier werd gretig gebruik van gemaakt. Zat2 ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker maar werd te vaak door de dienstdoende en niet geheel objectieve ass scheids van Haaksbergen voor buitenspel afgevlagd. Een paar keer kan je verwachten dat de scheids hier in meegaat maar dit bleef de hele wedstrijd doorgaan tot frustratie van het Zat2 collectief. Een kwartier voor rust scoorde Jordin Blom de gelijkmaker en zette daarmee de verhoudingen in het veld weer. Zat2 had moeite met het felle voetbal van Haaksbergen, de gastheren zaten er vol op en gaven de Aaltenaren weinig tijd om het balbezit tot iets uit te bouwen. In de rust werd eea omgezet en gewisseld in de hoop daarmee de kansen te vergroten. Echter kreeg het weer te maken met een vroege tegentreffer toen in de 49e minuut de 2-1 werd gescoord. Gelukkig hoefde men langs de lijn niet te lang te vrezen want in de 60e minuut werd Jordin Blom in de zestien tegen de vlakte gewerkt, dus een penalty. Foutloos werd deze door Blom benut en wederom een gelijke tussenstand. Weer kwam Haaksbergen op voorsprong doordat het in de 65e minuut ook een penalty kreeg en voor de derde keer in deze wedstrijd keek Zat2 tegen een achterstand aan. Maar toen kwam Jeroen te Welscher weer in het veld, getergd door een eerdere wissel zat hij zich ruim 20 minuten te verbijten en te wachten op een rentree. Toen hij eenmaal werd ingebracht greep hij zijn kans en scoorde tweemaal achtereen in de 75e en de 78e minuut. Binnen drie minuten kwam  Zat2 niet alleen gelijk maar kwam voor de eerste keer in de wedstrijd met een 3-4 op voorsprong. Met nog ruim een kwartier te spelen zette Haaksbergen alles op alles om minimaal nog een punt uit de wedstrijd te slepen. Gelukkig was er de scheids die voorkwam dat de duels te hard werden uitgevochten , slechts eenmaal was de waterzak nodig toen Jeran Luiten tegen het dek werd gewerkt. Gaf de  3-4 voorsprong Haaksbergen nog hoop op een punt, die hoop vervloog toen vijf minuten voor tijd  Jordin Blom een kroon zette op zijn werk door zelf de 3-5 te scoren.

Hiermee was al het verzet van Haaksbergen gebroken en ging Zat2 met 3 punten aan de haal.

Ps, speciaal verzoek van Luuk Heijink om in dit verslag vermeld te worden. Luuk, bij deze.