Bocholtsestraatweg 67 A
7121JB
AALTEN
tel. 0543-473918

Voor Zat2 was dit de eerste competitiewedstrijd. De eigenlijk eerste wedstrijd tegen GROL werd afgelast middels een baaldag omdat Zat2 teveel afmeldingen kende. Deze pot tegen AZSV6 was dus de seizoensopening en een eerste aanzet voor een poging om deze in 2023 af te sluiten met een ritje met de platte kar. AZSV6 was dus de eerste die moest gaan sneuvelen, werkte niet echt mee maar moest uiteindelijk toch het hoofd buigen tegen het geweld van coach Menno Korten en consorten.

Als je in de eerste 5 minuten al een kans op de lat schiet, een Piekfijne assist aflevert, vervolgens de 1-0 en de 2-0 scoort (de laatste overigens voorafgegaan door een werkelijk fantastische voorzet van Jepper Elferink, en ook nog de AZSV-aanvoerder van het veld trapt, ja dan heb je in de eerste 25 minuten een stempel op de beginfase van wedstrijd gedrukt. We hebben het over Gijs Piek die op bepaalde momenten zijn beste voetbal liet zien. Overigens in tegenstelling tot Luuk Heijink maar daarover later meer….  Zat2 had er zin in, dat bleek uit alles en hoewel AZSV6 keer op keer probeerde de vroege achterstand goed te maken waren doelpogingen op het hok van Niels van Lochem op één hand te tellen. Dit dankzij de verdediging die deze zaterdag goed stond, oa Bob Cornelissen, Pascal Zwarts en Sam ter Haar zorgden ervoor dat de AD-sluitpost nauwelijks aan de bak hoefde te komen.  Het was juist Zat2 die de grote kansen kreeg, Djayen Baboe in de 37e minuut en Sven Aalbers in de 43e minuut hadden de tussenstand nog voor rust kunnen verdubbelen maar in het geval van Aalbers zat de lat net iets te laag anders had zijn kopbal mooi gepast.

Na rust werd vijfmaal nieuw vlees in de wei gezet. Oa de al eerder genoemde Luuk Heijink, hij betaalt contributie, op de training doet hij zijn stinkende best, je moet hem dus opstellen en op deze zaterdag een gecalculeerd risico. Als ze voorin maar blijven scoren kun je je achterin dus een zwak plekje veroorloven. In de 60e minuut gaf Heijink een veel te korte terugspeelbal op oud AD1 coryfee Niels van Lochem , een tegenstander zag hierin een buitenkansje en wist de bal te onderscheppen en te scoren. Met een 2-1 zag AZSV weer de zon schijnen op sportpark Zuid en zette alles op alles om gelijk te maken. In die aanvalsdrift kreeg Jordin Blom opeens de bal en gaf deze door aan Mathijs ten Bruin die Jeroen te Welscher al zag loeren op de bal. De voorzet werd iets achter te Welscher afgeleverd maar er zat genoeg souplesse in het lichaam van te Welscher om de bal alsnog onder controle te krijgen en vervolgens de bal onder de keeper van AZSV te schuiven.
DSC_0090_2.JPG
Oud AD1 speler en inmiddels AZSV’r Robbin Assink zag het gebeuren, greep niet in en daarmee werd een 3-1 een feit. Dat twee minuten daarna Bram Dekkers ook nog de 4-1 in het net schoof was een kadootje van de AZSV-verdediging welke dankbaar werd geaccepteerd tot grote ergernis van de AZSV-keeper.

4-1 voor tegen AZSV….. de trouwe supporter weet dan genoeg. De teugels worden gevierd, de ruimte wordt vergeven en men staat toe dat de tegenstander het initiatief neemt. En dat initiatief werd in de 80e minuut beloond toen volledig onnodig de bal achter Niels van Lochem in het net werd gekopt. Dat zou eigenlijk een waarschuwing moeten zijn maar deze werd kompleet genegeerd. Toen in de 85e minuut ook nog een keer door Robbin Assink de 4-3 werd gescoord wist men dat de laatste vijf minuten de zwaarste zouden worden in dit nog prille seizoen. Scheidsrechter Topal had blijkbaar ergens overtijd gevonden want het eindsignaal wilde maar niet uit zijn fluit komen. AZSV gooide alles in de strijd en de keren dat Zat2 in balbezit kwam wilde men het uitspelen bij de cornervlag maar dit werd niet toegestaan door AZSV zodat de laatste fase van de wedstrijd bloedspannend bleef. Het zou toch bij de 4-3 blijven en dus had Zat2 alle reden voor een derde helft , AZSV6 bleef niet ver achter.