Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

AD'69 moet tot de laatste minuut knokken voor de driepunter tegen KSV. 1-0 winst.

AD '69 1

1 - 0

KSV 1 (zon)

8'

tel. 0543-473918

Gemakkelijk ging het niet, de enige goal in de achtste minuut van Dylan Bauhuis bleek de gouden te zijn waardoor AD’69 de volle winst pakte. Deze golden goal in de achtste minuut werd vooraf gegaan door een solo van Hidde Weenk die ver tot in de zestien van KSV doordrong, Weenk kreeg zelfs de tijd voor een passende voorzet op Dylan Bauhuis die eenmaal in balbezit de bal achter de keeper in het net jenste. De 1-0 was nog veel te vroeg om achterover te leunen want het was aan KSV om nu de aanval te kiezen. Dat lukt in deze fase niet bijster goed , sterker , het was AD’69 die op zoek ging naar de 2-0 en zou daar in de 17e minuut bijna in slagen toen Sven Aalbers een voorzet over rechts inbracht. De voorzet had een beter lot verdiend maar werd door zeker 3 man gemist. In de 30e minuut leed Robin Raben een zeldzaam balverlies die vervolgens een aanval voor KSV ontketende. Op het allerlaatste moment was het Levy Lodewick die op randje zestien met een grandioze tackle de bal onderschepte en een tegentreffer voorkwam. KSV nam de posities in de loopgraven in, verspilde geen energie en aasde op de counter. AD’69 speelde de bal rond in de hoop KSV te verleiden tot het komen uit de loopgraven waardoor het nivo met name in de eerste helft zakte tot een slaapverwekkend nivo. Er gebeurde niet veel , AD’69 liep zich vast op de muur van KSV en dat zou in ieder geval tot aan de rust duren. Na rust werd het beeld niet veel anders, KSV moest en zou wat meer de aanval zoeken want met een 1-0 resultaat zonder een vorm van strijd kon het niet thuis komen. AD’69 liet zich verleiden en werd achterin wat slordiger en leed meer balverlies dan nodig. In de 70e minuut kreeg Dylan Bauhuis de kans op 0-2 na een voorzet van Nick Ebbers. De bal werd vol op de vuisten van de keeper geschoten en daarmee zette de keeper een trend voor de overige 4-5 kansen die AD’69 later in de wedstrijd kreeg. Het gros van de schoten van AD’69 eindigden namelijk recht op de keeper. In de 75e minuut de rentree van Tom Elferink die al een week of 5 met pijnklachten uit de basis was gebleven. In de 78e minuut een salvo van kansen voor AD’69 die wederom strandden in de verdediging of op de al eerder genoemde vuisten van de keeper. AD’69 ging volop in de aanval op zoek naar de geruststellende 2-0 maar koos te vaak voor lange en vooral hoge bal waarmee de KSV-verdedigers geen moeite hadden. In de laatste minuten speelde opeens de scheidsrechter een twijfelachtige rol toen hij opeens voor buitenspel floot terwijl de assistent scheids hierin geen buitenspel zag. Dylan Bauhuis zag de vrije baan naar het doel van KSV opeens afgefloten . Er deden zich meer kansen voor en ver in de naspeeltijd kreeg in een scrimmage voor het KSV-doel Jeroen Scholten de bal op de slof. Dit was de enige keer dat de keeper zelf naar het schot moest gaan en wel dusdanig dat op het allerlaatste moment de bal van de lijn werd gekeerd. Uit de kansen van de laatste fase lijkt het een spannende wedstrijd geweest te zijn, voor het publiek was het een pot waar men niet echt warm van werd.