Molenstraat 3
7075BB
ETTEN GLD
tel. 0315-328167

AD’69 moet zich veilig spelen en staat hiervoor goed in de race, Etten daarentegen staat op de ene laatste plek en moet blij zijn met iedere punt tegen wie dan ook. Op een waaierig veld in Etten stonden beide teams gereed om de degens te kruisen, wat men hierbij nog nodig had was een capabele scheidsrechter en hiervan heeft de bond er waarschijnlijk te weinig. Wat een drama had de bond deze keer weer uit haar hoed getoverd. Het enige geluk wat AD’69 mee had was dat uiteindelijk AD’69 met de drie punten aan de haal ging en daarmee Etten nog verder in de ellende drukkend. Dat de scheidsrechter met twijfelachtig fluiten en strooiend met kaarten respect probeerde af te dwingen leidde slechts tot frustraties bij beide elftallen en tot hoongelach bij het publiek op de tribune.

AD’69 kwam in de 35e minuut terecht op voorsprong met een fantastische kopbal van Jeroen Scholten en wist dat tot de rust vol te houden. Na de rust wist men één ding zeker, Etten moest en zou gaan komen. Echter was het AD’69 die weer het doel wist te vinden en weer was het Jeroen Scholten die in de rebound in de 46e minuut de stand op 0-2 zette. Etten kwam langszij toen op, een gekeerde onterechte penalty door Robin Vonhof, niet accuraat genoeg werd gereageerd. Gelukkig wist Tom Elferink de voorsprong tot 1-3 uit te breiden en kreeg zelfs een minuut hierna een uitgelezen kans op 1-4 maar omdat dat niet zou gaan gebeuren bleef Etten geloof houden op een aansluitende 2-3. En weer schitterde de scheidsrechter door onkunde door weer geheel onterecht een penalty toe te wijzen aan Etten. Vonhof was ditmaal kansloos en dus de 2-3 een feit. Dat de scheidsrechter ondertussen een onterechte tweede gele kaart aan een Etten speler gaf (ingetrokken) en de tijd vergat (defecte horloge?) zou uw verslaggever bijna ongenoemd laten maar het spel werd hierdoor bijna 15 minuten stilgelegd en was het voor een ieder geheel onduidelijk hoelang de wedstrijd nog zou duren. Lang verhaal kort, AD’69 wint tegen Etten, gaat er met drie punten terug naar Aalten en moet vrezen voor de gevolgen van de rode kaart die trainer Sander Hoopman in de laatste minuut kreeg wegens commentaar op de vlagger aan de overzijde…..waar hebben we het over……