Vogelenzangweg 31
7071PT
ULFT
tel. 0315-683725

AD’69 startte beresterk tegen UB’51 , het kreeg meerdere kansen maar schoten tegen de paal en lat leidden niet tot een score voor AD’69. In de 20e minuut kwam vanuit het niets een schot op doel van AD’69 en stond Jeroen Scholten het schot in de weg, dat deed hij met een hands en dus wees de scheids naar de middenstip. Dat dit gepaard ging met een rode kaart was een fikse tegenvaller voor AD’69, dat de penalty de score opende was een vervelend feitje maar tot op dat moment nog niet fataal. Het duurde een minuut of vijf totdat Michiel Ebbers zich vrij wist te werken tot in de zestien van UB’51, de bal werd aan Hidde Weenk gegund en hij ging vervolgens over de knie, wederom zou dit leiden tot een penalty en kwam AD’69 middels Tom Elferink op gelijke hoogte met UB’51. Na rust leed AD’69 in de 50e minuut duur balverlies op het middenveld, de bal kwam in bezit van UB’51 en tot verbijstering van de Aaltenaren buitten de gastheren deze kans maximaal uit toen uiteindelijk de bal in de verre hoek van keeper Robin Vonhof werd geplaatst en hiermee een 2-1 op het scorebord verscheen.
DSC_0112_2.JPG

Het was aan AD’69 om de druk op te voeren, met 10 man was dat een hachelijke missie maar het kon niet anders. In de 70e minuut kreeg Robin Raben een gele kaart , dat hoefde op zich geen probleem te zijn maar toen daar een luttele vijftien minuten later een tweede gele kaart voor dezelfde Raben kwam dat als een tegenvaller waar AD’69 niet meer overheen kwam. Vanuit een cornerbal zou UB’51 in de 90e minuut ook nog de 3-1 scoren zodat AD’69 uiteindelijk met negen man tegen elf zou verliezen. Het zat erin en de eerste veldverwijzing van Jeroen Scholten had nog met 10 tegen 11 man geregeld kunnen worden, toen later een tweede rode kaart aan AD’69 ten deel viel was dat de nekslag en viel er voor AD’69 niets meer te halen en zou het deze pot met 3-1 verliezen.