Bocholtsestraatweg 67 A
7121JB
AALTEN
tel. 0543-473918

AD’69 startte ijzersterk en maakte het de defensie van Ulftse Boys vanaf de aftrap zwaar. Kans op kans deed zich voor en in de eerste 10 minuten had AD’69 al driemaal kunnen scoren maar het was te gehaast. Wederom een grote kans op de 1-0 toen uit een vrije trap van Dylan Bauhuis de bal met een kopbal door Jorrin Mateman op de paal gekopt werd. In de rebound stond Scott Rademaker klaar maar zijn schot werd door een verdediger geblokt. AD’69 moest ondanks alle pogingen op doel tot de 33e minuut wachten toen Robin Raben met een waanzinnig schot vanaf de 20 meter uithaalde en hiermee nu al het mooiste doelpunt van het seizoen scoorde, de keeper kon slechts toekijken toen de bal snoeihard in het net werd geschoten. Maar daarmee was het opeens over, Ulftse Boys nam het initiatief over en werd gevaarlijker, een vrije trap werd 4 minuten na de openingstreffer op de lat van Vonhof geschoten en daarmee gaf Ulft het startsein tot een offensief die uiteindelijk zou leiden tot een ruime winst op AD’69. In de laatste 4 minuten voor rust maakte Ulft eerst de gelijkmaker uit een vrije trap , twee minuten daarna werd de 1-2 te gemakkelijk weggegeven toen de verdediging niet accuraat reageerde op het balbezit van Ulft.

DSC_0043_2.JPG
Met 1-2 de kleedkamers opzoeken ipv een 1-0 voorsprong was een fikse tegenvaller voor trainer Sander Hoopman die vervolgens zijn equipe weer scherp moest krijgen. In plaats van een poging om op gelijke stand te komen was het weer Ulft die zou gaan scoren, werd hier door AD’69 hierbij op pad geholpen doordat er op het middenveld klungelig balverlies werd geleden, bij de uitval was Ulft in de meerderheid en tegen dat geweld was keeper Vonhof kansloos. Met een 1-3 in de 63e minuut realiseerde AD’69 zich dat het zich op deze manier wel heel gemakkelijk naar de slachtbank liet leiden. Een oprisping van Dylan Bauhuis in de 70e minuut zorgde met een kopbal ervoor dat toch nog de aansluitende 2-3 werd gescoord. Dat gaf weer wat vertrouwen op een 3-3 gelijkmaker maar dat werd de nek omgedraaid toen Fabian Weijers in de 82e minuut een speler uit Ulft binnen de zestienmeter haakte en dus de scheids niet anders kon dan de bal op de stip te leggen. De 2-4 werd hierbij een feit en dat dat wel de nekslag was bleek wel vijf minuten later toen de 2-5 wel heel gemakkelijk werd weggegeven. AD’69 verliest , het heeft geen gevolgen in de competitie en wordt de vizier gericht op de uitpot volgende week in Borculo. Een makkie? Geenzins want Reunie staat sinds een week aan kop. Weer een uitdaging voor trainer Sander Hoopman dus.