De Elzelaan 3
7241RX
LOCHEM
tel. 0573-252566

Dat AD’69 een smalle selectie heeft was al een tijdje bekend. Dat je af en toe een speler mist door schorsing of blessure hoort erbij. Dat er opeens 3 basisspelers niet aanwezig zijn hakt er dan flink in. Met kunst en vliegwerk zijn er 4 spelers van andere teams bereid gevonden om de gaten te vullen en dus toch nog met 14 man werd de weg naar naar Lochem ondernomen die na de aftrap direct de aanval zocht. Verrassend genoeg wist AD’69 in de 12e minuut de score te openen met een doelpunt van Dylan Bauhuis die de bal kreeg aangeleverd door Tom Elferink. En dit was dan direct ook het eerste maar ook laatste wapenfeit van laatstgenoemde. Met een blessure aan het bovenbeen kon hij niet verder en werd gewisseld door Kick ter Hedde die afkomstig van de SJO AD’69 AZSV hiermee zijn debuut maakte in de hoofdmacht van AD’69. En als ter Hedde doorgaat met datgene wat hij in 80 minuten liet zien heeft AD’69 een mogelijk pareltje in de dop binnen zijn gelederen.
Na de 0-1 was het eigenlijk over en uit voor AD’69. Lochem herpakte zich en wist vrij snel de gelijkmaker te scoren toen in de 15e minuut uit een vrije trap een vrijstaande speler te gemakkelijk werd gevonden, het scoren van de gelijkmaker was een eitje. Zeven minuten hierna stond het alweer 2-1 toen Robin Raben in een verdedigende actie zeldzaam zijn verlies moest erkennen, de voorzet welke vervolgens richting de elfmeter werd gegeven werd dankbaar benut en dus de 2-1 op het scorebord. Op zoek naar de gelijkmaker was Raben degene die met de lange bal de voorste spelers van AD’69 probeerde te bedienen. Hoewel zijn lange passes met een strakke nauwkeurigheid werden aangeleverd kon het aanvallerscollectief geen vuist maken tegen de verdediging van Lochem. Lochem daarentegen bracht de bal naar voren en had het geluk mee dat balverlies van AD’69 op het middenveld en verdediging te vaak overkwam waardoor aanval op aanval richting het AD-doel zou plaatsvinden. Na rust zette AD’69 haar deuren richting het doel van Robin Vonhof wijd open en werd het pijnlijk duidelijk dat als Robin Raben zijn positie in de verdediging verlaat Lochem een vrijkaartje naar het AD-doel heeft. En dat laatste zou blijken toen Lochem uiteindelijk met 6-1 de winst terecht opeiste.
Voor AD’69 is het pijnlijk duidelijk geworden. Met een smalle selectie zoals deze is het gemis van een klein aantal spelers funest. Zolang men iedereen aan boord heeft kan men strijden om de prijzen, is dat niet het geval dan speelt men een bescheiden rol in de competitie.