Bocholtsestraatweg 67 A
7121JB
AALTEN
tel. 0543-473918

In de wetenschap dat je tegen de koploper moet, en dat met twee schorsingen en een niet fitte selectie, weet je dat je een vette kluif gaat krijgen. En zo geschiede, uiteindelijk verloor AD’69 met een 1-3 maar deed dat terwijl het zelf het gros van de kansen kreeg maar bitter weinig geluk had in de afwerking. Reunie kreeg een handvol kansen waarvan er drie het doel troffen. AD’69 wist alleen uit een penalty te scoren en leert een eenvoudig rekensommetje dat je dus gaat verliezen. Maar wat een strijd heeft AD’69 geleverd. Reunie werd de eerste fase volledig in de verdediging gedrukt en kwam nauwelijks richting het AD-doel, vooral omdat AD’69 zoveel druk legde op de Reunie zagen zij geen kans een aanval te ontplooien. In de 5e minuut kreeg AD’69 een dot van een kans toen Michiel Ebbers op randje zestien vernietigend uithaalde. De keeper ging gestrekt naar de hoek en met een safe wist hij een vroege 1-0 te voorkomen. Dit was het begin van een offensief die maar door bleef gaan, AD’69 kwam ijzersterk uit de startblokken en de vele voorzetten die oa door Dylan Bauhuis gegeven waren net te lang of te kort om met succes te worden afgerond. Tot de rust bleef AD’69 domineren en pas in de 45e minuut wist Reunie een keer gevaarlijk voor het doel van AD’69 te komen. Na rust ging AD’69 door waarmee het de eerste helft was begonnen, druk zetten en hopen op een eerste score. Na een kwartier in de tweede helft leek het erop dat Reunie het niet meer zag zitten, er was geen doorkomen aan en het leek een tweede nederlaag binnen 8 dagen te worden. Na 65 minuten kreeg Reunie toch wat meer ruimte en wist gevaarlijk voor het doel van Robin Vonhof te komen. In de 66e minuut werd Tom Elferink in de zestien in de rug gelopen zodat de scheids voor een pingel floot. Elferink benutte deze kans waardoor AD’69 terecht op 1-0 kwam. Aan Reunie om het initiatief te nemen en werd al vrij snel beloond toen een kopbal uiteindelijk via onderkant lat achter Vonhof in het doel verdween. Toen 2 minuten na de gelijkmaker aanvoerder Nick Ebbers met een blessure aan de achillespees zijn team in de steek liet was dat een fikse aderlating waarmee AD’69 geconfronteerd werd en hiermee Reunie meer ruimte gaf op het middenveld. In de 80e minuut zag keeper Vonhof er ongelukkig uit toen hij een zeldzaam schot op doel niet klemvast kreeg, dat de bal vervolgens zijn eigen weg koos en dat deed tot achter de doellijn leidde tot de 1-2. Het was aan AD’69 om er minimaal een gelijkspel uit de wedstrijd te slepen en gooide wederom alles op de aanval. En het kreeg de kansen, een Tom Elferink kreeg in de 90e minuut de kans op 2-2 maar zijn poging ging over. AD’69 zou niet beloond gaan worden voor de inzet die het 98 minuten lang toonde, sterker de 1-2 achterstand werd uitgebouwd naar een 1-3 toen in de slotminuten een afstandsschot tegen de looprichting van Robin Vonhof op doel werd geschoten. Meer dan toucheren zat er voor Vonhof bij dit doelpunt niet in. AD’69 verliest tegen de koploper maar heeft laten zien dat men op karakter een puike pot voetbal kan laten zien. Volgende week tegen Keijenburgse Boys moeten we dat wederom gaan waarmaken met dat verschil dat de punten nu naar Aalten gaan.