Prins Bernhardlaan 7
7221BA
STEENDEREN
tel. 0575-451547

AD’69 trad vandaag aan tegen een Basteom die samen met Keijenburgse Boys de sluitposten vormden in 4C.  En wat een verademing, een scheidsrechter die het tempo aankan en ziet wat er gebeurt.

AD’69 nam al snel het initiatief en dat had bijna direct succes toen in de allereerste minuut Dylan Bauhuis het met een omhaal probeerde. Deze poging slaagde niet maar 10 minuten later zou het wel lukken bij een cornerbal van Michiel Ebbers die hij eerst met een kopbal probeerde te verzilveren, de keeper had in eerste instantie nog antwoord maar in de rebound maakte Bauhuis het af met nogmaals een omhaal die nu wel tegen de touwen ging. Dat was wel een heel lekkere start maar AD’69 kon maar kort van de voorsprong genieten, 3 minuten na de 0-1 faalde Sven Aalbers met een veel te korte terugspeelbal op keeper Vonhof, de bal werd onderschept en voorgegeven, koud kunstje om vervolgens de gelijkmaker te scoren voor de vrijstaande speler van Basteom. Nadat beide teams een keer hadden gescoord brak er een fase aan waarbij AD’69 wat slordiger werd in de verdediging en opbouw. Het zat een paar keer mee dat de scheidsrechter in het voordeel floot van AD’69 tot frustratie van vooral de Basteom-bank. In de 30e minuut een gevaarlijk momentje voor het doel van AD’69 toen keeper Vonhof zich mengde in een duel waar hij niets te zoeken had, Robin Raben  was al druk bezig in het duel. Het doel was hierbij verlaten en dus leeg en toen de bal toch nog werd voorgegeven leek er zich een scoringskans te ontstaan ware het niet dat Sven Aalbers de reddende engel bleek te zijn door de bal op tijd weg te poeieren. Op tijd werd AD’69 wakker geschud want met een 2-1 zou het een kompleet andere wedstrijd kunnen worden. Gelukkig kwam het niet zover en AD’69 trok de wedstrijd weer naar zich toe. Hidde Weenk schoot in de 37e minuut de bal vanaf een afstand via binnenkantje paal in het doel. 1-2 vlak voor rust, da’s altijd lekker. Dat ook Nick Ebbers er trek in had bleek wel in de 48e minuut toen hij met een afstandsschot in de uiterste hoek scoorde  en daarmee de ruststand op 1-3 zette.

Na rust had AD’69 moeite om weer op gang te komen, het vond de weg naar voren niet maar had het geluk dat ook Basteom de weg naar het AD-doel niet scherp op de lenzen had.  AD’69 bleef ook in deze wat slordige fase de betere van de twee, het spel vond alleen maar plaats op de helft van Basteom en toen eenmaal de zestienmeter het strijdtoneel werd was het wachten op het uitbouwen van de 1-3. En daar had AD’69 het nog flink moeilijk mee,  het kreeg de bal er maar niet in, de keeper draaide overuren en menig schot zou het te verwerken krijgen. Vanaf randje zestien stond met name Thom vd Dobbelsteen klaar om met gruwelijk harde pegels de verdediging te pijnigen, ook hier vonden de drie pogingen een vroegtijdig eindstation in de verdediging van Basteom. In de 23e minuut leek Hidde Weenk de 1-4 te scoren maar deed dit volgens de assistent scheids in een buitenspelsituatie waardoor deze niet zou tellen. Drie minuten daarna kwam Michiel Ebbers nog dichter bij de 1-4 toen hij ipv een voorzet te geven zelf op doel schoot, de paal bracht redding en weer had Basteom het geluk aan zijn zijde.
DSC_0207_2.JPG
In de 75e minuut zou het dan toch lukken. Sven Aalbers die na een povere eerste helft nu een stuk beter in het veld stond lanceerde Hidde Weenk die vervolgens op snelheid de verdediging achter zich liet, vervolgens ook nog de keeper passeerde , tijdens het aanzetten van het schot zag je al de overtuiging dat deze gegarandeerd in het net zou belanden. Met een 1-4 kon het niet meer verkeerd gaan. Bij een zeldzame uitval van Basteom had in de eindfase van de wedstrijd nog een gevaarlijke situatie kunnen ontstaan ware het niet dat Sven Aalbers ten koste van een gele kaart de heikele situatie voorkwam, uit de vrije trap kwam verder niets. Mitch Lodewick kreeg in de laatste minuten van de wedstrijd nog de kans om de eindstand van nog meer glans te voorzien maar tot tweemaal toe stond een verdediger in de weg.

Met een overwinning op Basteom klimt AD’69 verder omhoog en staat inmiddels op stek 4. Niet gek als je weet dat in de zomer het nog maar de vraag was of AD’69 überhaupt nog wel zou kunnen beschikken over een waardig AD1. Vooralsnog blijkt dat inderdaad het geval te zijn, zelfs zonder de geschorste Jeroen Scholten en de geblesseerde Jorrin Mateman is het in staat om een goed resultaat te boeken. Aankomende zondag speelt AD’69 thuis in de beker tegen MVV ’29 uit Harbrinkhoek.