AD'69 zat2 houdt lang hoop op punt tegen DZSV4 (1-0) 3-1

Scheidsrechter

Boesma

Accommodatie

Onbekend

Met 4 man in de min maar toch een Martijn Bauhuis (3) en Anthony Ikink (1) in de selectie trad het 13-tal aan op veld 3  van DZSV waar zij zouden battlelen tegen de koploper DZSV4. Tijdens de warmingup raakte AD niet geimponeerd van de tegenstanders en dat verklaarde het optimistische spel van AD direct vanaf de start. Het spel vond vooral plaats tussen beider 16-metergebieden en daarom geen scoringskansen voor beider teams. Helaas zou uit de eerste echte kans vd wedstrijd direct de 1-0 vallen en 4 minuten later bijna de 2-0 waarbij gelukkig voor AD de goal werd afgekeurd voor het grof duwen in het 5metergebied. Dat AD de scheids niet tegen had bleek in de 40e minuut toen Roel Penterman de bal hard tegen zijn arm gespeeld kreeg waarvoor de scheids ook maar zo de bal op de stip had kunnen liggen. Dit deed hij gelukkig niet ondanks zware protesten aan blauwwitte zijde. Twee minuten later ontsnapte AD weer aan de 2-0 toen Roel Penterman nu de bal op de middellijn verpatste aan een DZSV-aanvaller die daarop de solo op zich nam richting het doel van Jelle Polman om daar dan eindelijk wel de 2-0 te scoren maar niet had gerekend op de lengte van Jelle die gestrekt naar de bal ging toen deze dreigde te worden omzeilt. Volle winst hier voor Jelle die AD behoedde voor een grotere achterstand. Jordin Blom kreeg in de 45e minuut nog een kopkans voor een 1-1 maar de bal belandde hoog over het vangnet, boetewaardig maar niet als zodanig vastgelegd in de statuten.
De 2e helft begon ongewijzigd en dat betekende voor Jordin Blom en Wybe Kempers dat zij voor het eerst dit seizoen 45+ minuten zouden maken. In de 50e minuut de 1-1, Martijn Bauhuis scoorde vanuit een eenmansactie de gelijkmaker, na al vele passes gegeven te hebben koos hij nu voor eigen roem en legde de bal kansloos voor de keeper in het net. Lang leek het erop dat AD hier voor een punt zou gaan en ging fel de duels aan. In één van die duels ging Kilian Bennink in de fout door een natrappende beweging te maken die de scheids niet onbestraft kon laten, (een nietgetrokken geel) en dus 10 minuten zijlijn voor hem. Maar ook in deze fase wist AD fel in de duels te blijven. Toch blijft het jammer te constateren dat er heel wat voetbalkwaliteit in dit team zit maar door het niet kunnen trainen zal het niet eruit komen, automatismen blijven achterwege en daarom gaat er veel fout. Dat is zonde maar een feit waarmee men verder moet.
In een onduidelijke situatie werd de 2-1 gescoord en daarna in de 90e zelfs ook nog de 3-1.  Deze 3e goal van DZSV was er eentje die je mag verwachten van een team dat voor het kampioensschap, prima combinatiespel en een kansloze verdediging.
AD'2zat had hier alle kans om minimaal een punt te halen tegen een tegenstander die koploper is maar in deze wedstrijd het niet echt liet zien. 3-1 is een wat uitslag die niet echt recht doet aan het verloop van de wedstrijd maar daar zal niemand om malen nu die punt toch niet is behaald.