AD’69 zat2 komt op stoom met 5-0 winst op Rekken. - Voetbalvereniging AD'69

AD’69 zat2 komt op stoom met 5-0 winst op Rekken.

AD '69 2

5 - 0

Sp Rekken 2

Competitie

5e klasse 16

Datum

7 oktober 2023 13:30

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Zuid
Bocholtsestraatweg 67 A
7121JB
AALTEN
tel. 0543-473918

Zat2 vindt zich na een gelijkspel en twee winstpartijen in de top 3 van de competitie, met een stroeve start tegen FC Winterswijk waar 2 punten verloren werden en een 0-4 winst tegen BonBoys maakte de selectie van Menno Korten zich op voor pot tegen Rekken met arbiter Jelle Polman aan het roer.

Het werd een mooie pot voor de supporters aan de zijlijn die zagen dat na de aftrap van Rekken AD’69 al snel voor het doel van de tegenstander te vinden was. Al in de tweede minuut opende Jeroen te Welscher de score toen hij een voorzet van Michiel Ebbers op korte afstand van het doel achter de keeper in het net tikte. Met een vroege 1-0 was het lekker voetballen  maar AD’69 verzuimde om de score te vergroten en hierdoor mocht Rekken blijven hopen. Veel kansen deden zich aan beide kanten gedurende de eerste helft niet meer voor behalve een dot van een mogelijkheid voor Luuk Heijink die in de 44e minuut de bal vol op de slof nam, helaas recht op de keeper en dus bleef de 2-0 nog buiten bereik.  AD’69 was de betere van de twee maar het gros van het voetbal speelde zich op het middenveld af en de weg naar het doel werd amper gevonden. Met een schamele 1-0 werden de kleedkamers opgezocht.

Na rust was het vooral AD’69 die de aanval zocht. In de 52e minuut kreeg AD’69 een penalty toen Dylan Bauhuis na een contact met de keeper ten val werd gebracht. De penalty was een zware straf want de keeper deed niet veel fout, het was Bauhuis die de bal te ver voor zich speelde en daarmee de keeper in staat stelde om de bal te onderscheppen. In het contact wat zich vervolgens voordeed liet Bauhuis zich opzichtig vallen en de scheids zag hierin een overtreding en dus een penalty. De pingel werd vervolgens keihard in de hoek geschoten en daarmee een 2-0 voorsprong voor de Aaltenaren. AD’69 had trek in meer en dus bleef het in de aanval, Rekken werd daarbij in de verdediging gedrukt en kreeg nauwelijks de mogelijkheid om ook maar in de buurt van het doel van Niels van Lochem te komen. In de 62e minuut was het weer raak, waar de verdediging van Rekken gokte op buitenspel wist Bram Dekkers zich vrij te spelen en  ging solerend richting het doel van Rekken en zette de keeper op het verkeerde been, de 3-0 werd vervolgens simpel maar doeltreffend gescoord.
DSC_0082_2.JPG


Slechts 3 minuten na de 3-0 lag de 4-0 op de slof van Jeroen te Welscher, bijna op de doellijn kreeg hij het nog voor elkaar op de bal hoog over het doel en de vangnet richting de pumptrackbaan te schieten. Wederom een kans op de 4-0 in de 77e  minuut toen Bram Dekkers alleen voor het doel stond, bijna werd dit perfect afgerond echter zou zijn schot naast het doel geschoten worden. Toch zou de 4-0 niet lang uitblijven, Luuk Heijnk deed het voorbereidende werk en gaf de bal op een presenteerblaadje aan Dylan Bauhuis die daar wel raad mee wist. Met een 4-0 was de wedstrijd wel gespeeld , toch werd Bauhuis in de 83e minuut weer in stelling gebracht, nu was het te Welscher die de voorzet gaf en hiermee de kans gunde aan Bauhuis die met een treffer de eindstand met drie treffers op 5-0 bepaalde. Vijf minuten voor het einde volgde nog een gele kaart voor de aanvoerder van Rekken die in de ogen van de scheids AD’69 aanvoerder Timo vd Linde onreglementair vloerde, voor hem was de wedstrijd ten einde en moest hij toezien hoe in de allerlaatste minuut van de wedstrijd zowat alle spelers van AD’69 in het doelgebied van Rekken zich botvierden op het doel om toch nog de 6-0 te scoren. Alle pogingen ten spijt, de zesde treffer zou niet vallen en dus een 5-0 eindstand waarmee AD’69 zich positioneert op plek 2 in de competitie.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!