Puntverlies van koploper AD’69 2 (zat) 2-2 tegen middenmotor FC Dinxperlo 3. - Voetbalvereniging AD'69

Puntverlies van koploper AD’69 2 (zat) 2-2 tegen middenmotor FC Dinxperlo 3.

FC Dinxperlo 3

2 - 2

AD '69 2

Competitie

5e klasse 16

Datum

4 november 2023 14:30

Scheidsrechter

M. Sessink

Accommodatie

Sportpark 't Welink
Europastraat 8
7091XC
DINXPERLO
tel. 0315-653019

AD’69 had zich meer voorgesteld van deze wedstrijd maar moest lijdzaam toestaan dat Dinxperlo voor eigen publiek een puntje behield en dus 2 punten snoepte van het saldo waarmee AD’69 rekening had gehouden.

Het was een wedstrijd waar AD’69 vooral tegen zichzelf voetbalde, veel kansen maar te weinig treffers, Dinxperlo haalde de 100% score door uit een counter en een penalty het maximale te halen. Ook het veld en het weer, waar beide teams mee te maken hadden, was niet in het voordeel van AD’69, het technisch vernuft bij AD’69 stopt als het werkvoetbal wordt en daar had Dinxperlo toch meer kaas van gegeten.

Na de aftrap was het eerst AD’69 die de weg naar de zestien van de tegenstander vond, daarna was het tweemaal Dinxperlo die in de counter razendsnel reageerde op balverlies van AD’69. Het werd vanaf de eerste minuut duidelijk dat Dinxperlo zich niet zomaar naar de slachtbank zou leiden en dus was AD’69 gewaarschuwd. Toch kreeg AD’69 in de eerste fase een overwicht en  bepaalde de richting van het spel en dat was voornamelijk naar het doel van Dinxperlo. Het spel van AD’69 was niet vlekkeloos, teveel balverlies, te vaak werd de moeilijke oplossing gekozen ipv de bal simpel breed te leggen. Daar waar er fysiek contact was had AD’69 de scheids niet tegen en dat leidde nogal tot wat frustratie bij de Dinxperloër aanhang. Ondanks het geringe overwicht van AD’69 zou Dinxperlo toch gaan profiteren toen er op de linkerflank van AD’69 te slap werd verdedigd, in de omschakeling reageerde Dinxperlo razendsnel en kreeg de bal bij een vrije man die op 5 meter afstand gelegenheidskeeper Ramon Vervelde kansloos liet. Na dus een krap kwartiertje nam Dinxperlo de voorsprong en dat was voor AD’69 de aanleiding om met nog meer haast op zoek te gaan naar een treffer, door het verhoogde tempo en dat op een zwaar veld werd het spel hierdoor niet veel beter. Toch waren er kansen , vooral Dylan Bauhuis werd vaak in stelling gebracht en in de 55e minuut kreeg Bauhuis een opgelegde kans door Michiel Ebbers, de kopbal van Bauhuis werd door de keeper tot cornerbal verwerkt. Tien minuten na deze kans was Bauhuis weer in de zestien te vinden. Door de verdediging moest hij de ruimte aan de buitenranden van de zestien opzoeken en profiteerde van een ongevaarlijke ingezette tackle waarbij hij de aloude Schwalbekaart trok. Tot ieders verbijstering floot de scheidsrechter voor een vermeende overtreding en wees resoluut naar de stip. Dit leidde vervolgens tot protest van de spelers en verwensingen vanuit het thuispubliek. Reden voor de scheids om de wedstrijd tijdelijk te staken. Na ruim 10 minuten werd de wedstrijd weer hervat en met een scorende Bauhuis vanuit de pingel verscheen de 1-1 op het scorebord. Met deze stand gingen beide elftallen richting de kleedkamers met het besef aan ADzijde dat het weliswaar de betere was maar niet altijd de slimme oplossing zoekt als zij in balbezit is, te vaak werd de bal verloren en daar wist het snel schakelende Dinxperlo wel raad mee. Gelukkig stond er te vaak een storend element als een Luuk Heijink of een Pascal Zwarts en een Sander Dumoulin in de weg anders had de thuisclub ook op voorsprong hebben kunnen staan.


DSC_0049.JPG


De tweede helft leek een kopie op de eerste te worden maar in de 60e minuut nam de wedstrijd weer een andere wending toen AD’69 wilde wisselen, hierbij verloor de scheidsrechter volledig het overzicht, en tijdens het wisselen waarbij ook de grensrechter werd gewisseld liet de scheids opeens het spel doorgaan terwijl er 2 man van AD’69 nog niet waren ingebracht, laat staan gereed was om het spel te hervatten. In deze consternatie zette aanvoerder Timo vd Linde een sliding in op een speler van Dinxperlo in het zestienmetergebied. Deze ingreep was nog onschuldiger dan de tackle op Bauhuis in de eerste helft, toch zag de scheids in deze ingreep de aanleiding om zijn fout te compenseren door ook een penalty aan Dinxperlo te gunnen. Dankbaar bracht Dinxperlo hiermee zichzelf op voorsprong en weer had AD’69 wat recht te zetten.  Dat zou bijna lukken toen Dylan Bauhuis weer met de bal in de zestien was te vinden, met een aantal formidabele bewegingen stond hij opeens voor de keeper maar zag neef Nick Ebbers er nog beter voor staan, of de pass van Bauhuis onnauwkeurig was of dat Ebbers inmiddels de snelheid niet meer heeft, hoe dan ook , de bal werd door Ebbers niet meer geraakt en een 100% kans op de gelijkmaker werd hiermee om zeep geholpen. Toch zou de 2-2 toch nog gaan vallen, ettelijke minuten na de grootste kans van de wedstrijd kreeg AD’69 een vrije trap welke op ruim 20 meter afstand door Bauhuis via de bal en de rug van de keeper in het doel belandde. Met een 2-2 kon AD’69 obv de stand in de ranglijst niet tevreden zijn en dus werd nogmaals de aanval gezocht en gevonden. Met een Nick Ebbers die tot tweemaal toe koppend het net niet zou vinden zou AD’69 niet meer gaan scoren. Maar ook Dinxperlo kreeg bijna een scoringskans toen Pascal Zwarts in de fout ging en zich de bal liet afsnoepen, gelukkig stond daar Luuk Heijink nog en hij wist de situatie te klaren. Al met al kan AD’69 niet tevreden zijn maar is de 2-2 een terechte uitslag, je moet ze tenslotte wel maken en kansen waren er zat.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!