AD'69 Vr. 1 wint in Enschede met 3-5 van Achilles E,.

5e klasse 5

29 september 2018 14:30

zaterdag 29 september

Vandaag mochten de dames van AD-VR1 in Enschede voor de eerste competitiewedstrijd aantreden tegen de dames van Achilles.

Net voor aanvang van de wedstrijd werden zoals gebruikelijk de pasjes van de dames gecontroleerd en bleek dat bij 2 van onze dames geen foto op het digitale wedstrijdformulier te zien was.
De dames moesten daarom een legitimatie bewijs laten zien anders konden ze niet mee doen.
Echter de legitimatiebewijzen lagen thuis, Snel werd er naar het thuisfront gebeld of er een foto van het Legitimatiebewijs geappt kon worden. En gelukkig is het uiteindelijk gelukt en geaccepteerd.

Uiteindelijk de aftrap.
het was duidelijk dat een en ander toch wel wat onrust had gegeven en de bij de start was de concentratie bij enkelen dan ook wat minder.
Na ca. een kwartier resulteerde dit in een tegendoelpunt waarbij de speler van Achilles ruim de tijd gegeven werd om van rand 16 de bal hard langs de doelvrouw te schieten.

Nu werd iedereen wel weer wakker en het voetbal begon langzaam terug te komen. het duurde dan ook niet lang voordat de stand alweer gelijk werd getrokken door een doorgebroken Nienke met een strak onhoudbaar schot in de lange hoek.
Helaas was het goede gevoel al weer snel verdwenen toen de scheidsrechter floot voor een penalty wegens hands tegen AD. iedereen inclusief de tegenstander was verbaasd,waar had hij die handsbal gezien?.
De penalty werd benut en AD was weer even van slag. Een derde doelpunt voor Achilles volgde snel waarbij een verdwaald schot van net over de middellijn over de door de zon gehinderde keepster van AD net onder de lat in het doel verdween.

Dan denk je nu zal het wel gebeurd zijn maar dan ken je de dames van AD nog niet.
Er werd een schepje bovenop gedaan en in de 40e minuut wist Nienke weer dor te breken en de bal netjes achter de keeper te plaatsen.
Zo gingen we met een 3-2 achterstand de rust in.

In de rust waren we er met zijn allen toch nog van overtuigd dat we tegen de 12 tegenstanders toch nog een overwinning konden halen.
Met enkele kleine omzettingen en goede moed begonnen we aan de 2e helft. En na  12 minuten stond de gelijkmaker al weer op het scorebord door Nienke,
2 minuten later was het alweer raak  door Nienke en was de stand alweer in het voordeel van AD. Maar in zo’n wedstrijd met vreemde beslissingen weet je het nooit dus een extra doelpuntje verschil zou toch wel fijn zijn.
en dat lukte ook nog een kwartier voor tijd en de 3-5 stond op het scorebord door Marlena.

Toch wist de scheids nog enkele malen onder de aandacht te komen.
De lenige dames weten nog wel eens een bal hoog uit de lucht te pakken terwijl er geen tegenstander in de buurt is en dat werd dan enkel malen bestraft als gevaarlijk spel.
zo waren er nogal wat vreemde beslissingen
As er dan fatsoenlijk gevraagd wordt waarom weet de scheids alleen maar te dreigen met kaarten.  Uitleg wordt er verder niet gegeven.

Respect voor de dames dat ze zich ingehouden hebben en dat ze het voetballend afgemaakt hebben.
Jammer dat in een sportieve wedstrijd van de dames onderling de aandacht op de wispelturige 12e  man kwam e liggen.