ömer Dogan (schot)
73'

7e klasse 11

7 oktober 2018 10:00

AD'69 3 speelde deze zondagochtend hun uitwedstrijd tegen Etten 4, het kende een lastige start, het kreeg wel een kans om op voorsprong te komen maar het het was Etten dat de grootste kansen kreeg maar door goed keepers werk van gelegendheids keeper (geleend van de JO-19 waarvoor dank!) Glenneth Baten bleef het 0-0. Na 25 minuten kwam AD'69 een beetje tegen de verhouding in op 0-1 spits Niels Rutgers kreeg de bal net buiten de 16 meter kapte naar zijn linker been en schoot de bal fraai achter de doelman van Etten.
Etten was van slag en kon door goed positiespel van AD'69 alleen nog maar een lange bal hanteren die door AD'69 makkelijk weer werd terug veroverd werd. AD'69 kreeg meer grip op de wedstrijd, het was Luc Weppel die in de 34 ste minuut eveneens de bal van buiten het doelgebied de bal tegen de touwen knalde. 5 minuten later stond zelfs de 0-3 op het bord doordat Tahir Kantas de bal van zo'n 19 meter in de hoek knalde.
Zo ging AD'69 rusten met een riante voorsprong.
In de rust werd er gewaarschuwd door de leiders dat we op moesten passen voor het eerste kwartier in de tweede helft dat Etten wel eens op jacht kon gaan naar een tegentreffer.
Een gewaarschuwd mens telt voor twee zegt men.
Maar toch leek het wel of AD'69 uut etten was ipv dat het uut in Etten speelde want het gaf in een kwartier 2 doelpunten weg.
AD'69 herpakte zich bijzonder snel want 5 minuten na de 2-3 was het Ömer Dogan die de wedstrijd op slot gooide door de 2-4 langs de keeper te schieten.
Toen 12 minuten later Ömer Dogan zijn tweede goal van de wedstrijd scoorde was het helemaal klaar en probeerde AD'69 de wedstrijd rustig uit te voetballen. Maar Etten zette de laatste tien minuten nog 1 keer aan wat resulteerde in een misverstand tussen Tom en Glenneth waardoor Tom de bal in de laatste minuut achter zijn eigen keeper kopte.
Zo werd de eindstand 3-5 en gingen de 3 punten mee naar Aalten.
Complimenten aan alle jongens en in het bijzonder Glenneth Baten die wij nogmaals danken voor het keepen deze ochtend!
AD'69 bevind zich op dit moment op de 5e plaats op de ranglijst en verwacht volgende week de koploper thuis.