AD'69 2 zaterdag wint met 3-2 van FC Winterswijk zat.2

Julian Verstege (scrimmage)
Kilian Bennink (afstandschot)

5e klasse 05

8 december 2018 13:00

AD'69 zat.2 startte niet onverdienstelijk tegen FC Winterswijk zat.2. Maar toch kwam het achter met 0-1.  Yasin Tiken zorgde op links met zijn snelheid ervoor dat AD'69 gevaarlijk bleef . En Yasin was het ook die de gelijkmaker voor AD'69 op het denkbeeldige scorebord zette.(1-1)

Hierna bleef de wedstrijd over en weer gaan met niet duidelijk wie de sterkere ploeg was deze zaterdagmiddag.  Tot de rust gebeurde er niet veel meer. Het bleef 1-1.

Na rust drong AD'69 volop aan en kreeg het kansen, maar moest oppassen op de snelle counters van FC Wintersswijk Zat.2. Uit een corner de 2-1. De scrimmige voor het doel betekende de 2-1 via Julian Verstege. Dat gebeurde net na de 10 minuten straf van een FC Winterswijk speler. AD'69 dacht er al te zijn, maar één van die counters leverde de 2-2 op toen AD'69 keeper Jelle Polman aan de noodrem trok en een penalty veroorzaakte.  Daarna kreeg AD'69 kansen te over om te scoren maar zowel Lars Breukelaar, Timo v.d. Linden Yasin Tiken en Luuc Hijink konden de bal er niet in krijgen. Toen dezelfde speler van FC Winterswijk die al geel had nogmaals geel kreeg en dus rood speelde FC Winterswijk met 10 man verder.

Uit een voorzet van AD'69 over rechts hadden zowel Yasin als Julian de bal voor het inkoppen doch misten beiden. AD'69 kreeg de kansen. Yasin moest met een kuitblessure het veld verlaten. Kilian Bennink  kwam erin. En hij zorgde voor de 3-2. Een bal door de benen gespeelde bal met daarna een prachtig afstandsschot van 20 meter verraste de keeper van FC Winterswijk (3-2).

AD'69 moest blijven oppassen achterin ofschoon de gevaarlijkste man er nu niet meer bij was. FC Wintersweijk drong nog wel aan maar AD'69 bleef dit keer aan de goede kant van de score. Een belangrijke overwinning.