AD´69 VR 1 verslaan medekoploper ENC´09 VR 1 met 1-7

1 - 7

AD '69 VR1

5e klasse 5

6 oktober 2018 11:15

De AD'69 dames hebben goede zaken gedaan afgelopen zaterdag. In Nijverdal werden de dames van ENC 09 die ook nog niets verloren hadden met 1-7 verslagen. De doelpunten van .Ellse den Hengst(4) Nienke Hermanides, Marlena Oostrik en Rosa ter Hedde zorgden na de 1-3 ruststand  voor een grote overwinning. Trouwens AD'69 VR. 1 kwam nog wel met 1-0 achter.

Hierbij verslag van de dames 1 van AD’69. Vandaag uitwedstrijd tegen ENC’09 vr1. Eindstand 1-7

Vandaag onze tweede wedstrijd. We moesten naar ENC’09vr1 uit Nijverdal. De start was wat rommelig. Elke auto, en dat waren er wel zes, kwamen op een ander moment aan. Een ieder had een andere route gereden. Dat zag je terug in de warming up. Maar goed de wedstrijd starte wel op tijd dus met zijn allen toch aan de bak.
De start moesten we effe op gang komen wat resulteerde al snel in een 1-0 achterstand. ENC speelde op de counter, de bal over de achterhoede en met een paar snelle mensen voorin werd deze netjes afgemaakt. We waren wakker. Dit lieten we toch niet gebeuren. De meiden pakte de draad weer op. Met mooi samen spel en hard werken komt Nienke door, legt de bal voor de goal en Elles rond het af, 1-1. We zijn terug. Meteen pakken we door, na vijf minuten legt Elles de bal voor goal en Marlena kan afronden, 1-2. Ook de tegenpartij laat zich af en toe zien maar Caitlin is alert en houd de goal verder schoon. Totdat een tegenspeler doorbreekt en recht op Caitlin afkomt. Ze speelt de bal net te ver voor zich uit en Caitlin ziet het. In een sprint gaat ze richting bal en schiet deze hard weg maar daar was ook een onderkant van een voetbalschoen. Vol met de voorvoet tegen de noppen. Na even haar voet niet gevoeld te hebben, krabbelde ze weer op en dacht gewoon verder te kunnen keepen. Jammergenoeg lukte dit niet en moest Caitlin haar plek ruilen met AmberB. Onze tweede keeper vandaag.
We pakken het spel weer op en zo’n 7 minuten voor het eind van de eerste helft speelt Nienke zich vrij voor de goal en maakt er 1-3 van. Rust
Kleine wisseling na de rust maar met de inzet is niets veranderd. Vanaf het eerste moment gingen de meiden weer vol er in. Door er allen kort op te zitten kwam de tegenparty bijna niet meer voor de goal. Na 20 minuten Elles wel en scoorde 1-4. We hadden de smaak te pakken. Steeds weer kwamen we bij de tegenpartij voor de goal. De bal wilde er maar niet in. De tegen partij moest wel in de gaten gehouden worden. De achterhoede en met AmberB in de goal, hielden het goal schoon. Na 28 min. Marlena, Aquila en Rosa proberen het maar uiteindelijk krijgt Elles de bal in de goal, 1-5.
Het team blijft voetballen. De bal blijft van de een naar de ander gaan, Rosa prikt er door en schiet mooi in, 1-6. Hoeveel komen er nog. De wedstrijd is bijna afgelopen. Net voor het eind krijgt Elles het toch nog voor elkaar er 1 in te schieten. Eindstand 1-7.
Gefeliciteerd meiden, hard gewerkt samen en verdient koploper!!!