AD'69 VR. 1 verliest eerste punt in de competitie thuis tegen Achilles E. VR1. (2-2)

AD '69 VR1

2 - 2

Achilles E VR1

5e klasse 5

2 maart 2019 14:30

AD'69 VR. 1 verliest eerste punt in de competitie thuis tegen Achilles E. VR1.  (2-2)

De AD'69 VR. 1 hebben in de competitie de eerte twee punten moeten afstaan. Afgelopen zaterdag 2 maart jl. thuis tegen Achilles E. kwam het nuiet verder dan een gelijkspel (2-2) . Na 9 wedstrijden heeft AD'69 nu geen 27 punten, maar 25 punten.  Achilles E.  en Enter Vooruit  zitten AD'69 Vr. 1 nu op de hielen met resp. 16 en 22 punten uit 10 wedstrijden.

De competitie ging voor AD´69 VR. 1 dan echt weer beginnen. Vanaf half december had het geen wedstrijd meer gespeeld en iedereen had er zin in. AD´69 Vr 1 gingen wel gehavend van start. Vier dames waren op vakantie of moesten werken en van de twaalf andere dames waren er drie terugkomend van een blessure of waren ziek geweest.  Maar het mocht de pret niet drukken. De eerste 20  minuten verliepen moeizaam. Het elftal had moeite om in de wedstrijd te komen en miste duidelijk nog wedstrijdritme. Elkaar vinden verliep nog niet goed. Dat resulteerdfe al na acht minuten in een 0-1 achterstand voor AD´69. Achilles E. gaf veel druk, vond elkaar goed en scoorde dus ook. De dames van AD´69 waren even van slag. Maar langzaam aan vond men elkaar beter en in het veld stuurden ze elkaar nu wel goed aan. Dat bracht Marlena Oostrik na ongeveer een half uur in een goede positie voor de goal en ze rondde mooi af.(1-1). Door wat te wisselen aan AD'69 zijde kwam er nog meer druk op de goal van Achilles E.  Dat leek de tegenpartij wat minder te vinden en ze gingen wat harder spelen. Ze probeerden hierdoor de AD'69 dames weer uit hun spel te brengen. Maar het werkte niet. Na 40  minuten schoot Marlena de bal richting het doel van Achilles E.  en Nienke Hermanides was ter plaatse om af te ronden (2-1) Meteen hierna was het rust.

Na de rust pakte de dames de draad weerop. Ze lieten zich niet van slag brengen door het soms te harde spel van Achilles.  En dat was soms wel vervelend. Elles den Hengst en haar medespeelster mochten hun "worsteling"  even verantwoorden bij de scheidsrecher. Verder bleven we ons spel spelen. Regelmatig vonden de dames nu elkaar goed en werd de bal met mooie driehoekjes in het team gehouden. Kleine mooie kansen werden gecreëerd, maar jammer genoeg niet afgerond. Achilles kwam na 30  minuten wel tot scoren. AD'69 kreeg de bal niet weg en daar profiteerde Achilles van (2-2). Tot het eind van de wedstrijd bleven Achilles en AD'69 strijden voor de winst. Maar toen de scheidsrechter af floot stond het nog 2-2. De eerste verliespunten van dit seizoen. Meer zat er niet in. Wel allen top gewerkt!!!!  Een extra veer voor Mees die met perfecte slidings veel ballen wegwerkte.