AD'69 VR.1 op weg naar het kampioenschap na winst op SVVN VR 1 (3-1)

SVVN VR1

Rosa ter Hedde (afstandschot)

5e klasse 5

6 april 2019 14:30

De AD'69 VR.1 ontvingen op Sportpark Zuid SVVN VR1 uit Nijverdal. In een niet al te beste eerste helft nam het een 2-1 voorsprong. De 1-0 en 2-1 werden beiden gescoord door Marlena Oostrik. Ook beiden uit een voorzet van Nienke Hermanides. Hier tussen door scoorde SVVN VR1  via een penalty de 1-1.

Na rust kwam AD'69 VR.1 maar niet op gang. Een 10 minuten voor tijd scoorde Rosa ter Hedde de 3-1 met een afstandsschot. Tevens de eindstand.

AD’69 vr1 - SVVN vr1
3 - 1

De dames van AD hadden vandaag de wedstrijd te spelen tegen SVVN. Belangrijk was winst, om in de run te blijven, om kampioen te worden.
We begonnen moeizaam. De tegenpartij speelde anders als wij en dat bracht ons toch even in verwarring. Alle ballen werden door de achterhoede van SVVN naar voren gepompt, hopend dat er voor iets mee gedaan kon worden. Ook wij gingen snel in dit spel mee, waardoor er achter ballen aan gerend moest worden, de ballen niet aan kwamen en we heel moeilijk in ons spel kwamen. Na een kwartier kon Nienke Hermanides zich op rechts vrijspelen, legt de bal strak voor de goal van SVVN en Marlena Oostrik rondde mooi af, 1-0. Doordat veel ballen hoog door de lucht gingen kwamen veel ballen met aan name tegen armen en handen. Hierdoor veel vrije trappen aan beide kanten. Na zo’n vijf min kreeg SVVN hierdoor een penalty. Deze werd netjes langs Amber Baars gelegd, 1-1. Er moest een tandje bij. SVVN maakte het met hun spel lastig voor AD’69.
Vijf minuten later kon Nienke zich weer op rechts vrij spelen om weer een strakke bal laag voor de goal te leggen, waardoor weer Marlena netjes opnieuw afrondde, 2-1. Nog een half uur voor rust. Nog steeds lieten we ons leiden door de tegenpartij en kwamen we moeilijk tot ons eigen spel.

Na de rust probeerden de dames van AD hun spel weer op te pakken, elkaar coachen, ballen in de voeten spelen,  gebruik te maken van het terug spelen van de bal,  van achteren op te bouwen en  het middenveld te gebruiken Langzaam gingen we meer ons eigen spel spelen, al viel dat niet mee. Het bracht ons kleine kansen. Ze wilden er echter niet in. Ook SVVN kreeg enkele kansjes, die door de gehele achterhoede, netjes werden weg gehaald. Na een half uur in de tweede helft speelde Rosa ter Hedde zich vrij om de bal goed neer te leggen en rondde hard en prachtig af, 3-1. Dit hielden we stand tot t einde van de wedstrijd. Weer winst. Niet van harte maar we hebben drie punten.

Volgende week 13 april, om 13.00 uur, uit tegen de dames van Zelos in Zelhem. Bij winst zijn we kampioen! Dus spannend en hopen op veel publiek wat ons komt aanmoedigen!!!