AD'69 1 gaat in de eerste bekerwedstrijd over de knie thuis tegen Grol 1 (2-6)

Jeroen Scholten (intikker)

Groep 3 29

1 september 2019 14:00

Zonder Lars Rave, Jens Bent, Zilan Ertunç, Djayen Baboe, Tom Elferink en Reçep Kaya in de basis startte AD'69 1 in de thuiswedstrijd tegen Grol 1.

Wonderen mag men tegen SV Grol niet verwachten, daarvoor spelen zij een klasse hoger. Echter in de beker zijn er altijd verrassingen mogelijk. Echter twee snelle Grolsche doelpunten in de 54e en 56e minuut, waardoor het opeens 1-3 stond,  waren  de nekslag voor AD’69 en het liet de koppies vervolgens hangen waardoor Grol kon uitlopen en met 2-6 wist te winnen.
Toch leek het aanvankelijk een spannende pot te worden en zelfs van de snelle 0-1 in de 4e minuut  bracht AD’69 niet van slag. AD’69 ging in de aanval en kreeg in de 18e minuut twee dotten van kansen,  maar zowel Dylan Bauhuis alsmede Michiel Ebbers kregen de bal niet in het netje. AD’69 had al snel in de gaten dat als men het tempo hoog zou houden en zou blijven storen het vat kon krijgen op Grol en met enig doorzettingsvermogen kreeg Jeroen Scholten in de 20e minuut als laatste zijn voet tegen de bal en wist zo in de bal in het Grolsche doel te schoppen. 1-1 werd het hiermee en niet eens zo onverdiend.

Met enige hoop op een mooie uitslag ging AD’69 de kleedkamers in maar werd bruut wakker geschud toen Grol na een tiental minuten in de tweede helft de voorsprong weer in handen had. Grol ging na de 1-3 achterover hangen en liet AD’69 komen en hierbij leek het weer een herhaling van zetten te worden,  want er volgde een kopie van de eerste helft, AD’69 ging op zoek naar de aansluitende treffer en deed dat wederom met storen op Grol. Maar Grol was de slimmere tegenstander en wist doeltreffend te reageren als de kansen zich voordeden en AD’69 liet dat ook toe. Te vaak vielen achterin de gaten en daarmee wist Grol wel raad. De 1-4 zou in de 77e minuut volgen,  waar AD’69 ronduit slap stond te verdedigen. 3 minuten daarna kreeg een Grolspeler de bal wel bijzonder mooi op zijn slof en wist deze vanuit een verdekte positie dusdanig te geven dat keeper Ikink deze niet zag komen. In ieder geval te laat want Ikink kon de bal slechts nakijken. Met 1-5 was de wedstrijd wel gespeeld. Tweemaal zou er nog gescoord worden. De 2-5 in de 85e minuut was een zeldzaam mooi, diagonaal schot. Vanuit de hoek van de zestien kreeg Jeroen Scholten zijn tweede doelpunt op zijn konto. Verder werd er nog eenmaal gescoord door Grol in de 87e minuut, toen Michiel Ebbers een schot van Grol op het doel wist te pareren. Helaas legde hij hierbij de bal panklaar voor de volgende Grolspeler en deze wist met een lobje Anthony Ikink voor de 6e maal in deze wedstrijd kansloos te laten.
AD’69 verliest thuis en heeft nog wat werk te doen voor het over 3 weken aan de competitie begint. Hiervoor mag het nog tweemaal de wei in, a.s . vrijdag uit tegen Longa 2 en daarna op 12 sept tegen Vios Beltrum.