AD'69 1 opent het seizoen met 4-2 winst op SV Basteom

Mark Jansink (intikker)
85'

4e klasse C

22 september 2019 14:00

Na driemaal verlies in de beker was het zelfvertrouwen niet helemaal top maar met een duidelijke 4-2 winst tegen sv Basteom in de start is de competitie alvast geslaagd.
AD’69 – sv Basteom zou aanvangen met een minuut stilte waarbij vooraf werd stil gestaan bij het overlijden van ere-lid en oudvoorzitter Jan Obelink.

Na de aftrap was AD’69 in de eerste minuten volop in de aanval , de eerste kans was voor Basteom , keeper Anthony Ikink was al gepasseerd en het schot naar de 0-1 was al afgevuurd maar gelukkig was Michiel Ebbers die de bal van de doellijn kon schrapen en zo AD’69 behoedde voor een vroege achterstand. AD’’69 kreeg zelf ook zijn kansen waaronder Nick Ebbers die in de 13e minuut een kopkans kreeg via Jens bent. Zijn poging zou naast gaan en nog geen minuut later was Basteom alweer te vinden op de 16meterlijn bij AD’69. Gelukkig was Anthony Ikink scherp genoeg om met een klasseredding de bal tot corner te verwerken die verder geen gevaar opleverde. AD’69 had de overhand in de wedstrijd en kreeg ook het merendeel van de kansen maar het moest duren tot de 30e minuut toen Bram Dekkers kwam opstomen tot diep in de 16 en daar waar men verwachtte dat zijn laatste bal een voorzet zou zijn koos Dekkers voor eigen roem en passeerde de keeper zodat de langverwachte 1-0 werd gescoord. Twee minuten na de 1-0 hadden Nick Ebbers en Jeroen Scholten de volgende treffer op de pantoffel bij een cornerbal van Dylan Bauhuis, beide faalden in het onderlinge overleg en daarmee ging de kans voorbij. Maar ook Basteom kreeg de kansen en een ultieme kans ging voorbij in de 35e minuut toen een schot op de kruising uiteenspatte . AD’69 had met een 1-0 de kleedkamer in kunnen gaan ware het niet dat in de 45e minuut simpel balverlies op het middenveld uiteindelijk de inleiding was voor de 1-1 gelijkmaker waarbij het laatste schot meerdere mensen niet op de juiste plek werden gezet. Een volkomen onnodige tegentreffer leidde dus tot de gelijkmaker vlak voor rust. Toch zou AD’69 met een 2-1 voorsprong de kleedkamer ingaan toen Dylan Bauhuis voor de 2e keer binnen een minuut (in blessuretijd) mocht aanleggen en bij de laatste keer werd de bal meedogenloos en keihard binnengeschoten. Hiermee werd alsnog de voorsprong voor rust zeker gesteld.
De tweede helft begon voor AD’69 flitsend, al in de eerste minuut na rust lanceerde Hidde Weenk zichzelf en zag slechts de keeper tussen hem en de 3-1. Dezelfde Hidde Weenk kreeg de 3-1 wel op het scorebord in de 55e minuut toen hij eindelijk loon naar werken kreeg. Met kansen voor oa Luuk Heijink had AD’69 makkelijk kunnen uitlopen naar een nog comfortabelere stand maar AD’69 was vooral slordig in de afwerking. In de 75e minuut kreeg Basteom de 3-2 in de schoot geworpen toen een poging op doel niet voor de volle 100% weggewerkt kreeg. Uiteindelijk zou de bal via een boog onbereikbaar voor alle AD-spelers toch in het doel verdwijnen. Met een 3-2 kreeg Basteom weer geloof in een gelijkspel en trok het initiatief naar zich toen op zoek naar de 3-3. Meerdere kansen deden zich voor maar gelukkig was keeper Anthony Ikink degene die de hoge voorzetten voor zijn rekening nam en daarin volop slaagde. AD’69 kreeg het moeilijk in de laatste fase van de wedstrijd maar legde Basteom in de 85e minuut toch het zwijgen op toen Mark Jansink op voorzet van Dylan Bauhuis de 4-2 en eindstand scoorde. De allerlaatste kans van de wedstrijd was voor de gasten toen keeper Ikink een schot van Basteom op de lat legde. In de rebound kwam de bal gevaarlijk terug maar Michiel Ebbers en Jeroen Scholten wisten in een ultieme poging de bal ver uit de zestien te werken. Het bleef bij 4-2 en AD’69 doet goed zaken.