AD'69 1 laat top 3 schieten door met 0-2 te verliezen van Gendringen 1 op Sportpark Zuid

AD '69 1

0 - 2

Gendringen (zon)

4e klasse C

3 november 2019 14:00

Veel stond vandaag op het spel maar door een sterk keepende doelverdediger bij Gendringen en een eigen falend scorend vermogen aan ADzijde stonden de Aaltenaren na 90 minuten spelen met lege handen. Door verlies van Dinxperlo en HMC’17 staat Gendringen aan top in 4C en beperkt AD’69 de schade en blijft de eerste 3 in zicht houden maar dat is met meer geluk dan wijsheid.Over het algemeen waren Gendringen en AD’69 gedurende de hele wedstrijd aan elkaar gewaagd, kansen waren er vooral voor AD’69 maar in deze wedstrijd wilden ze er niet in, deels doordat de verdediging paraat stond en daar waar de aanval zich toch doorzette tot in de vijfmetergebied was het keeper Tom Sinderdinck die zijn doel wist schoon te houden, dit terwijl de kansen voor Gendringen op één hand waren te tellen. Kort voor rust wist Gendringen een spaarzame kans te verzilveren toen de nr 10 van Gendringen, Luuk Messink met behulp vd paal de 0-1 scoorde, de paal die zoveel geluk bracht in de voorgaande wedstrijd liet AD’69 nu in de steek. Met een 0-1 ruststand terwijl de kansen tegen de boarding klotsten kon AD’69 niet tevreden zijn en het begin van de tweede helft was voor AD’69. En weer kreeg AD’69 kans op kans maar de bodem van het potje geluk waaruit AD’69 een reeks van wedstrijden kon putten was echt bereikt. En daar waar AD’69 faalde in de afwerking had Gendringen veel meer succes, het was wederom Luuk Messink die met een fantastische kopbal onhoudbaar voor Anthony Ikink de 0-2 scoorde.
AD’69 voetbalde voor wat het waard was maar kon de 0-2 achterstand niet meer rechtzetten en mocht van geluk spreken dat de 0-3 in de 75e minuut niet zou vallen toen de bal verschrikkelijk slecht op Ikink werd geschoten, een zekere kans werd hiermee om zeep geholpen en werd de scoringsdrang bij Gendringen hiermee een halt toegeroepen. Bij AD’69 daarentegen bleef men tot de 90e minuut het doel van Gendringen opzoeken maar zoals gezegd werd er ook bij AD’69 niet gescoord zodat Gendringen uiteindelijk de winnaar werd in een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar had verdiend, maar ja zo zit voetbal niet in elkaar.