Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

AD’69 wint terecht van 10 man Terborg . 2-1. Schandalige actie op scheidsrechter

Onbekend

Terborg was een tegenstander die vorig seizoen AD’69 nog van een periodetitel afhield in de slechtste wedstrijd van het seizoen. Daarnaast had het de laatste 3 wedstrijden gewonnen, zodat AD’69 niet anders dan met ontzag aan de wedstrijd begon. Maar ook met geloof in eigen kunnen want de 0-3 winst tegen laagvlieger MEC van vorig weekend was wel wat AD’69 nodig had en met de behaalde winst was het geloof in kunnen terug.
AD’69 begon met wat men van een thuisploeg mocht verwachten, fel op de bal en hopend op de kans. Met een Lars Rave, die sinds november vorig jaar wegens blessureleed niet meer in de basis heeft gestaan, opende AD’69 de wedstrijd sprankelend , combinaties verliepen soepel en het thuispubliek maakte zich op voor een mooie pot voetbal.
Echter was het Terborg, die qua scoren het voortouw zou nemen en dat niet zonder hulp van AD’69, voorman Michiel Ebbers leed simpel balverlies en dit gaf Terborg de kans om te scoren. Ook invallend keeper Erik Heuvel was niet berekend op de bal, die plots in Terborg bezit kwam, vrij eenvoudig wist Terborg de 0-1 te scoren. Het was aan AD’69 om zich niet gek te laten maken , het moest op zoek naar de gelijkmaker en zou in de 20e minuut hierin slagen. Hidde Weenk bediende Nick Ebbers van een steekpass en kwam vrij voor de keeper, met een schot in de uiterste hoek scoorde Ebbers de 1-1. Na de gelijkmaker wist AD’69 meerdere kansen te creëren, maar zou vooralsnog niet slagen om de voorsprong te nemen. Toch was AD’69 meerdere malen dichtbij de voorsprong . Jeroen Scholten zou 4 minuten na de gelijkmaker de bal ter hoogte van het doel terug in het veld koppen maar vond niemand die het kon afmaken. Ook de kans, die Hidde Weenk voor het inleggen had, in de 29e minuut zou hij net naast schieten, vlak daarvoor probeerde hij met een omhaal, maar ook die zou het net niet gaan raken. Gedurende de eerste helft was AD’69 licht in het voordeel, het kreeg wel de meeste kansen, maar kwam te weinig aan het scoren toe, terwijl Terborg de enige kans die zich voordeed in de schoot kreeg geworpen. Het laatste kwartier van de eerste helft kwam op het konto van Terborg maar kansen deden zich niet voor.

Na de rust kwam AD’69 bijna op voorsprong door een ouderwets genomen vrije trap van Jeroen Scholten. De genomen vrije trap spatte uiteen op de paal, verdween weer in het veld en zou het startsein zijn voor een wat sterkere fase van Terborg, maar Terborg kwam niet veel verder dan het zestienmetergebied van keeper Heuvel. Een kantelmoment in de wedstrijd vond plaats in de 65e minuut. Terwijl AD’69 alle recht van spreken had om tegen de assistent scheidsrechter van Terborg te ageren, maar dat niet deed, was het de nr. 10 van Terborg , Furkan Yeter, die het nodig vond om bij de grensrechter van AD’69 verhaal te halen, dit ging gepaard met beledigingen, spugen en slaan in het gezicht van de grensrechter Erik Meinen. Op appél floot de scheidsrechter het spel , na het relaas van Meinen volgde een gele kaart voor Yeter,die hier blijkbaar een dusdanige mening over had, dat hij de scheidsrechter vol tegen de borst sloeg en hiermee een kleine twee meter naar achteren tegen de grond werkte. De spelers van Terborg, die eerst nog opkwamen voor Yeter, stonden na de idiote actie totaal verbijsterd en zagen Yeter volledig door het lint gaan richting de dugout. Uiteraard gaat hiervoor een langdurige schorsing een logisch gevolg zijn, het is ook te verwachten dat Terborg deze speler zou royeren. Het niet doen zou impliceren dat de vereniging Terborg het te licht opneemt, we zullen zien.
Na de rode kaart leek het of AD’69 meer van slag was door deze doldwaze actie dan dat de resterende 10 spelers van Terborg dat waren. Bij AD’69 ging niet veel meer goed en het was Terborg, die de spaarzame kansen kreeg, waaronder eentje in de 75e minuut, die ook maar net langszij zou gaan. Toch zou AD’69 aan het langste eind trekken, toen in de 79e minuut Hidde Weenk na de zoveelste actie richting het doel in de zestien met een tackle omver werd gehaald. Hoewel de actie op Weenk op een overtreding leek, was het een tackle op de bal, die ook als eerste werd geraakt, daarna volgde Weenk, maar het geheel maakte het dat de scheidsrechter voor een penalty floot. De pingel werd door Jeroen Scholten onhoudbaar ingeschoten en hiermee leek AD’69 af te stevenen op een 2-1 winst.
Terborg had niets meer te verliezen en koos vol voor de aanval in het laatste kwartier. Een paar keer kwam Terborg gevaarlijk uit maar de defensie van AD’69 stond en zou het volhouden tot de allerlaatste minuut. De blessurebank bij AD’69 wordt waarschijnlijk weer wat voller nu Recep Kaya moest uitvallen met een schouderblessure, het is afwachten hoe de schouderblessure bij Anthony Ikink zich ontwikkelt. Goed nieuws is dat ook Thomas Oostrik weer de nodige minuten heeft gemaakt.