AD'69 1 ontsnapt weer aan verlies. 1-1 thuis tegen FC Bergh uit 's Heerenberg

FC Bergh 1

Dylan Bauhuis (penalty)

4e klasse C

20 oktober 2019 14:00

Trainer Mark Schepers had de hoop dat AD’69 beter voor de dag zou komen dan de afgelopen pot tegen Etten al na een paar minuten overboord gegooid. De Aaltense selectie zou achteraf met 1-1 gelijk spelen maar de manier waarop deed veel denken aan een week eerder.
AD’69 grossierde in balbezit maar kreeg het niet voor elkaar om te scoren, kansen waren er legio maar door allerlei oorzaken ging de bal voor AD’69 niet in het net. En terwijl AD’69 faalde in de afwerking moest de verdediging volop aan de bak om de kansen voor FC Bergh om zeep te helpen. Dat Anthony Ikink deze wedstrijd meerdere malen met puike reflexen zijn team uit de brand moest en zou redden was het grote geluk aan AD-zijde. Dat laatste gold voor meerdere spelers in de defensie want met het falen in de afwerking van de AD’69 aanvallen groeide het vertrouwen aan de kant van FC Bergh. AD’69 kreeg in de 25e minuut een tweetal kansen maar waar Djayen Baboe de vuisten van de keeper tegen zijn schot vond zou Dylan Bauhuis een 45 tal seconden later de paal raken. In de snelle rebound reet Bergh de verdediging van AD’69 open en scoorde op simpele wijze de 0-1 waarbij Ikink geen enkele kans had.
In de 38e minuut moest Jeroen aan de noodrem trekken en had het geluk aan zijn kant dat de scheidsrechter geel trok. De noodgreep was onvermijdelijk daar de ongelukkig spelende Jens Bent balverlies leed en om erger leed te voorkomen was de ingreep van Scholten nuttig maar leverde wel zijn eerste gele kaart op van het seizoen. Ondanks dat de wedstrijd gelijk opging en beide teams de kansen kregen zou het bij 0-1 tot de rust blijven ondanks de gigantische kans voor FC Bergh in de laatste seconde van de eerste helft. De rust werd ingegaan in de wetenschap dat AD’69 meer kansen had gekregen dan FC Bergh, AD’69 wist het geduld niet op te brengen en sommigen leken ook voor eigen eer en glorie te gaan. Ook in de tweede helft hield keeper Anthony Ikink zijn team op de rit maar de noodzaak was om zelf te scoren. Langzamerhand kreeg AD’69 meer grip op het spel en drong FC Bergh meer in de verdediging. In de 65e minuut zou dat leiden tot een penalty toen Dylan Bauhuis in de zestien omver werd getackeld. Bauhuis had het vallen in de zestien al tot een kunst verheven en ditmaal werd het gehonoreerd met een pingel vanaf de 11 meter. Pingels benutten staat in de functieomschrijving van nr 16 en Bauhuis faalde niet. Met 1-1 had AD’69 nog ruim 25 minuten om de veldverhouding van dat moment recht aan te doen met nog een doelpunt. Tegelijkertijd bestond het gevaar dat FC Bergh zou kunnen profiteren aan de aanvalsdrift van AD’69. Maar met een Michiel Ebbers in de verdediging en een Anthony Ikink in het doel stond de verdediging goed. Kort samengevat kreeg AD’69 kans op kans maar had het pech dat de bal iedere keer of net over of net naast ging en anders was het de keeper van FC Bergh die redding bracht. Dat AD’69 niet meer zou scoren had het aan zelf zich te wijten, teveel kansen werden gemist en FC Bergh had met een inmiddels gegeven rode kaart ook niet meer de illusie dat het met meer dan 1 punt huiswaarts zou keren.
AD’69 maakte weer gebruik van het Ettens scenario, slechte pot maar toch in de laatste deel profiteren en dus een punt binnen slepen. Heeft AD’69 2 punten verloren? Nee dat zou tekort doen aan de inzet van FC Bergh die een punt hadden verdiend, maw was een gelijkspel niet meer dan terecht.