AD´69 wint uit met 0-3 van MEC. Gouden rentree van Tom Elferink met goal en pingel

24 november 2019 14:00

AD'69 startte zeer sterk en kreeg al 3 kansen terwijl er nog geen 4 minuten gespeeld waren. AD'69 was veel sterker en zette MEC direct vast, MEC leed hierdoor veel balverlies en dat gaf AD'69 de ruimte voor meerdere kansen maar wist ze vooralsnog niet te benutten. Met name een Hidde Weenk en Recep Kaya zagen de kansen en waren fel op de bal. Toch vond MEC na 20 minuten wat meer ruimte op het middenveld maar stelde zwaar teleur, het kon helemaal niets betekenen tegen AD1. De eerste kans die zich voordeed aan de kant van MEC kwam vanuit een voorzet waarbij keeper Huib Jonkman zich los riep maar niet werd begrepen door Jeroen Scholten. Uit dit misverstand kwam de enige kans voort voor MEC, verder had MEC niets in te brengen tegen AD’69. Plots was er een rode kaart voor Dylan Bauhuis vanuit het niets. Bij een overtreding op Bauhuis duwde Bauhuis de overtreder van zich af en dit werd door de arbiter als een slaande beweging gezien. Met 10 AD'ers tegenover zich rook MEC kansen maar slaagde er geen moment in om invallend keeper Huib Jonkman te verrassen. Maar ook AD had moeite te scoren. Pas bij een penalty die eigenlijk geen pingel was (Kaya ging met een Schwalbe buiten de 16 liggen) zou AD'69 de 0-1 scoren. Met 10 man en een 0-1 voorsprong ging men de rust in.
Na rust ging MEC op zoek naar de gelijkmaker maar steeds was het collectief AD'69 in staat , dat voor het eerst in lange tijd weer met geloof in eigen kunnen had , om achter de nul te houden. MEC viel zwaar tegen en kon geen enkele maal een vuist maken tegen de Aaltense verdediging. Een kwartier voor tijd zou na bijna 2,5 jaar Tom Elferink zijn rentree maken in een competitiewedstrijd. En wat voor een rentree. Na 3 minuten scoorde Elferink de 0-2 , de ontlading aan Aaltense kant was maximaal, zoals gezegd was Elferink al ruim 2,5 jaar zoekende naar herstel en de juiste vorm en scoren tijdens de rentree was een wensdroom die aan Elferink gegund werd. Amper 8 minuten daarna was het weer Elferink die na een puike aanval gestrekt ging in de zestien van MEC. Elferink zou zelf aanleggen voor de pingel maar vond de keeper in de baan van zijn schot.

Neef Michiel Ebbers stond het meest alert en drukte de bal in het net. Voor Elferink zou een tweede goal net iets teveel van het goede zijn geweest maar het geheel AD'69 zou toch en terecht met 0-3 winnen.
AD’69 wint en ziet richting de winterstop dat het langzaam weer kompleet wordt, behalve Tom Elferink werd ook Lars Rave ingebracht , helaas voor Thomas Oostrik werd het maximale aantal wissels al verbruikt en dus blijft hij nog even in de wachtkamer, dit samen met Zila Ertuntc wiens seizoen al gespeeld lijkt.