AD'69 1 maakt het zichzelf moeilijk maar wint met 4-5 van SV Basteon 1 in Steenderen

19 januari 2020 14:00

AD'69  1 maakt het zichzelf moeilijk maar wint met 4-5 van SV Basteon 1 in Steenderen

AD’69 wint met 4-5 en dit geeft al aan dat het niet makkelijk ging ondanks de vele kansen die het kreeg om met veel ruimere cijfers te winnen.
Beide teams waren onaangenaam verrast met de mededeling dat de initiële speeldatum voor deze wedstrijd halverwege de winterstop werd gewijzigd naar dit weekend. Zowel AD’69 alsmede Basteom hadden slechts eenmaal een oefenwedstrijd gespeeld maar waren desalniettemin gebrand op een goed resultaat. Vanaf het begin zette vooral AD’69 druk op de verdediging van Basteom en kwam laatstgenoemde nauwelijks tot een initiatief richting het doel van Keeper Ikink. Toch opende wederom de tegenstander de score tegen AD’69, zoals vaker kwam AD’69 op een achterstand die het dan maar heeft recht te zetten. In de 13e minuut werd bij een aanval die niet zover richting de zestienmeter van AD’69 had mogen komen de bal bij een aanvaller gebracht die vervolgens vrij simpel keeper Ikink wist te omzeilen en met een plof in het net de 1-0 scoorde. En hoewel AD’69 in de aanval ging was het exact een kwartier later wederom Basteom die zou gaan scoren. Het scoren geschiedde vanuit een overduidelijke buitenspel en hoewel de ass scheids direct vlagde (het was tenslotte ruim 2 meter buitenspel) negeerde de scheidsrechter de signalen van zijn ass scheids. Voor de vorm mocht de ass zijn verhaal doen maar daar bleef het dan bij. Met 30 minuten gespeeld keek AD’69 tegen een 2-0 achterstand aan en wist wat het te doen had. Met een kans voor Dylan Bauhuis in de 35e minuut leek het eerste gram voor AD’69 binnen gehaald te worden maar zijn poging zou naast gaan. Twee minuten daarna kwam AD’69 wederom diep in de zestien van Basteom en werd de sterk spelende Recep Kaya volledig overbodig getackeld wat een penalty tot gevolg had. Nu werd het verdiende gram wel gehaald en scoorde Dylan Bauhuis vanuit de toegekende pingel. Heel langzaam werd de juiste verhouding in het veld rechtgezet en met de 2-2 in de 44e minuut door Jeroen Scholten werd dat ook praktisch waargemaakt. Michiel Ebbers werd net buiten de zestien neergehaald en vanuit de vrije trap wist Scholten op zijn manier de bal langs de muur en onbereikbaar voor de keeper in het net te jensen. Met een 2-2 ruststand had AD’69 in ieder geval dat rechtgezet maar kon met één punt in het verschiet nog absoluut niet tevreden zijn.

Daarom ging AD’69 vol gas na de rust op zoek naar de 2-3 en zou daar wonderwel in slagen toen amper 60 tellen na de aftrap de bal alweer in het doel van Basteom lag, Jens Bent kreeg een heerlijke assist van Nick Ebbers en Bent wist deze met enig acrobatiek mee te nemen in de gevarenzone van Basteom, met vervolgens een lob over de keeper speelde hij zich vrij voor het doel en voordat een verdediger een rol van betekenis kon spelen werd de bal door Bent in het doel geschoten. Een meer dan verdiende 2-3 prijkte op het scorebord en de focus van AD’69 ging volledig naar het verder uitbreiden van de magere voorsprong. En hier ging het fout, nog geen minuut na de aftrap stond AD’69 beroerd te verdedigen, het gaf Basteom de ruimte en zij maakte hier dankbaar gebruik van, wisten de 3-3 te maken zodat AD’69 weer terug op aarde kwam. Maar wederom toonde AD’’69 ruggengraat en juist in deze fase liet o.a. een Jens Bent zien dat met slimme steekpassjes mooie aanvallen mogelijk waren en was het eerder AD’69 dan Basteom die de voorsprong verdiende. In de 57e minuut soleerde Bent door de verdediging van Basteom en gaf een de voorzet aan aanvoerder Nick Ebbers die met een kopbal de keeper passeerde. Zowaar de 3-4 tussenstand op het scorebord en AD’69 nam voor de tweede keer de voorsprong. De voorsprong gaf AD’69 vleugels en opeens leek alles te lukken, alles behalve het scoren. Meerdere kansen deden zich voor en mn Dylan Bauhuis had vandaag meerdere kansen op zijn slof om te scoren maar te vaak gingen de ballen recht op de keeper en bleef het scoren achterwege. In de 78e minuut verraste de wederom goed spelende verdediger Lars Rave met een solo vanaf zijn domein richting de zestien van de tegenstander, alles ging goed behalve zijn afsluitende schot wat ver over zou gaan.

Langzaam tikte de klok richting de 90 minuten en zou AD’69 met de 3 punten huiswaarts keren ware het niet dat opeens in de 89e minuut de verdediging van AD’69 weer de ruimte gaf aan Basteom en wederom zou Basteom profiteren door de 4-4 te scoren. Met een 4-4 gelijk en dus met slechts één punt huiswaarts keren kon AD’69 niet maken en dus werd volop ingezet om alsnog de winnende goal te scoren. En zowaar kreeg Dylan in de laatste minuut van de officiële tijd een kans maar werd ipv te scoren wederom in de zestien gestuit door de keeper. Bij een volgende aanvallende actie , en inmiddels was men al in blessuretijd, kreeg Bauhuis zijn zoveelste kans over de rechterkant, in zijn spurt tot in de zestien van Basteom raakte de inkomende keeper Bauhuis dusdanig zodat hij gevloerd werd waaronder de scheidsrechter niets anders kon dan de rode kaart te trekken tegen de keeper. Laatstgenoemde moest het veld ruimen en omdat er inmiddels al driemaal gewisseld was zou een veldspeler de rol van keeper moeten waarnemen. De vrije trap van Bauhuis was vervolgens een koud kunstje want de invalkeeper wist geen vuist te maken tegen het geweld van Bauhuis.

In de allerlaatste minuut zette AD’69 met de vrije trap van Bauhuis toch nog alles recht en zou met 4-5 eindstand alle punten naar Aalten meenemen.