AD'69 2 zat heeft smaak te pakken en pakt volle winst bij AZSV 8. 2-3

5e klasse 13

21 september 2019 12:45

Scheidsrechter

R.R. (René) Meinen

Na  driemaal winst in de beker trad AD2zat met zelfvertrouwen aan tegen Angstgegner AZSV 8 waar al menig potje in het verleden van was verloren.  En dat verliezen gebeurde vaak vanuit een gewonnen positie, de winst werd weggegeven terwijl het met ruime cijfers voor had gestaan en toch stond men aan het eind vd pot alsnog met 0 punten. Maar met het opgedane zelfvertrouwen in de beker moest het in de eerste pot vd competitie beter gaan.
In een gelijk opgaande eerste helft was het nog lang niet duidelijk wie er na de 90 min zou gaan winnen, minimale kansjes deden zich aan beide fronten voor, gescoord werd er niet en dus ging men met 0-0 gelijk de kleedkamers in. Na de rust kreeg AD2zat in de 53e minuut de hulp van de vlagger van AZSV toen hij voor een cornerbal vlagde in het voordeel van AD'69 terwijl het dat never nooit niet was. AD2zat profiteerde maximaal van deze geste en Lucas Winkelhorst kopte de cornerbal feilloos in en zette AD2zat hiermee op voorsprong. AZSV was dusdanig van slag dat hun verdediging zich bijna nogmaals zou verslikken toen amper 2 minuten na de openingstreffer Jeroen te Welscher en Jordin Blom grote kansen kregen op de 0-2.  Te gehaast werd er om gegaan met deze kans gescoord zou er niet gaan worden. Wel zou Timo vd Linde doeltreffend zijn nadat Lucas Winkelhorst voor zijn tweede doelpunt dreigde te gaan. Doordat Lucas met zijn kopbal de kans zou missen door onderweg de keeper te torpederen kwam Timo in scoringspositie en maakte het keihard af met een volley die de 0-2 betekende.  In deze fase was AD2zat heer een meester op het veld en AZSV wist niet om te gaan met de tegentreffers tot dusver. Nog pikanter werd het 12 minuten na de 0-2 toen Mathijs ten Bruin na een solo tot vlak bij de goal van AZSV kwam. Iedereen hield rekening met een voorzet van Mathijs en daarom was de keeper zich ook al ver richting de tweede paal aan het verplaatsen toen Mathijs met een volledig mislukte schot de voorzet inluidde. In plaats van een voorzet kreeg de bal een zetje rechtdoor en vond uiteindelijk in het net zijn eindbestemming en dus een 0-3 voor AD2zat met nog ruim een kwartier op de klok.
En of het een afspraak was maar vanaf dat moment wisten de spelers van  AZSV elkaar weer te vinden en AD2zat kroop in de verdediging en vergat kompleet dat het tot dat moment heer en meester was geweest op veld 6. Als angsthazen trok het groenwit in de verdediging en gaf AZSV de ruimte en de hoop dat er toch nog wat te halen was. 5 minuten na de 0-3 viel de 1-3 vanuit een cornerbal , AD2zat was nog aan het organiseren terwijl AZSV de bal al een hengst naar de eerste paal had gegeven. Omdat er niemand klaar stond was het een eenvouding klusje om de 1-3 te scoren en dat gebeurde dan ook. Drie minuten daarna viel ook nog een keer de 2-3 en dat was helemaal het signaal om op alles of niets te spelen , AD'2zat kraakte op alle fronten en een 3-3 hing in de lucht.
Gelukkig zou het niet zover komen dat AD2zat met de staart met de benen het Villekamp zou verlaten, AD2zat zou met de hakken over de sloot maar wel terecht de volle 3 punten meenemen naar sportpark Zuid.
Het werd wederom gezellig...............

De 0-1 door Lucas Winkelhorst

Pijnlijke confrontatie voor Lucas Winkelhorst. Ramon Vervelde (vm speler AD2zat) brengt troost.

Timo vd Linde scoort de 0-2