AD2zat erkent meerdere in FC Bergh maar blijft medekoploper. 1-6 verlies.

Jordin Blom (schot)
75'

5e klasse 13

2 november 2019 13:30

AD2zat , de nr 2 tegen de nr 3 FC Bergh beloofde een spannende pot te worden, FC Bergh had alleen nog verloren van koploper AZSV terwijl AD2zat de onderlinge confrontatie met de collega-Aaltenaren nog niet was aangegaan. Het was voor aanvang van de wedstrijd dus onduidelijk hoe de onderlinge verhouding zou zijn. Bergh startte sterk en drukte AD2zat direct in de verdediging, Bergh was snel , stond goed, verdedigde kort op de man en gaf AD2zat weinig tijd voor de balaanname. De eerste kans was dan ook voor Bergh die in de 4e minuut bijna profiteerde van een geforceerd balverlies in de AD-verdediging maar gelukkig bracht Glenneth Baten redding bij de ontstane kans. Pas na een kwartier kwam AD2zat wat beter in zijn spel, hield de bal wat langer vast maar het was al wel duidelijk dat de kansen voor AD2zat vooral uit de counters moesten komen want aan opbouw kwam AD2zat niet door het vroege storen van Bergh. Na enkele kansen over en weer opende FC Bergh de score in de 28e minuut. Bijna scoorde AD2zat de gelijkmaker vlak na de openingstreffer toen Jeroen te Welscher met een cornerbal de bal vlijmscherp langszij bracht en daarbij bijna scoorde. Twee minuten daarna kwam een Bergh aanvaller volkomen vrij te staan voor het AD-doel, het geluk was aan de zijde van AD toen de aanvaller uitgleed. Toch zou Bergh de voorsprong uitbreiden en hoefde daar weinig voor te doen toen 5 minuten voor rust een cornerbal  verkeerd werd geraakt door Pascal Zwarts, de abgefälschte bal van Zwarts zou via de rug van Lars Breukelaar in het doel belanden en zo de 0-2 betekenen.

Direct na rust ging FC Bergh direct door waarin zij beter dan AD waren,  voordat AD2zat het besefte was de 0-3 alweer gescoord. AD2zat dreigde hiermee de wedstrijd volledig te verliezen maar met name Rick Hubers bleef geloven in betere tijden en kreeg een 100% kans vlak na de 0-3, hij zou de bal echter vrij voor doel recht op de keeper schieten.

En als AD2zat niet weet te scoren dan laat FC Bergh het wel zien en zij deden dat toen Kilian Bennink in de 60e minuut kostbaar balverlies leed, de Berghspeler die de bal in bezit kreeg was ook degene die de 0-4 scoorde. Met een 0-5 in de 67e minuut was alle hoop op een mooie uitslag vervlogen, wel wist Jordin Blom dankzij een mooie voorzet van Mark Maatkamp de 1-5 te scoren maar meer zat er in deze wedstrijd voor AD2zat niet in. Sterker nog, FC Bergh zette de eindstand op 1-6 en pakte 3 dure punten. Dat koploper AZSV ook zou verliezen van Doetinchem  is de grootste mats die AD2zat zou overkomen. AZSV,  FC Bergh, Doetinchem en AD’69 staan nu met 12 uit 5 wedstrijden aan kop en dus blijft het spannend. Volgende week speelt AD2zat uit tegen nr bijna laatst Winterswijk 3.