AD'69 zat.2 wint met 2-1 van FC Eibergen 3 zat. Eindstand al bij de rust bereikt

AD '69 2

2 - 1

FC Eibergen 3

Gijs Piek (vrije trap)
40'
44'

5e klasse 13

30 november 2019 13:30

Scheidsrechter

H.J. (Erik) Meinen

AD'69 zat.2  wint met 2-1 van FC Eibergen 3 zat. Eindstand al bij de rust bereikt

AD2zat begon deze wedstrijd zeer sterk en kreeg al in de eerste 4 minuten 3 grote kansen om de score te openen. Eentje was zelfs al voorbij de keeper en alleen de paal zou voorkomen dat de 1-0 al zeer vroeg gescoord zou worden. AD2zat was in het eerste kwartier een stuk sterker dan Eibergen en het spel zou voornamelijk op de helft van de tegenstander afspelen. Toch was het Eibergen die in de 20e minuut vanuit het niets de 0-1 zou scoren, aan de linkerzijde stond niet een ieder even scherp waardoor keeper Jelle Polman kansloos was tegen het schot op doel. Met nog ruim 70 minuten te spelen nam AD2zat de handschoen op, AD2zat bleef beter, kreeg de bal meerdere keren voor het Eiberger doel maar scoren bleef moeilijk totdat Gijs Piek in de 40e minuut aanlegde bij een vrije trap op randje zestien. Het schot leek kansloos richting de keeper te gaan maar door een ongelofelijke blunder liet de keeper de bal door de benen gaan waardoor de gelijkmaker gescoord werd.  Met 1-1 werd de verhouding enigzins hersteld maar wilde AD2zat een rol van betekenis blijven spelen was een 1-1 niet voldoende. Gelukkig zou de 2-1 niet lang uitblijven , Lars Breukelaar bracht in de 44e minuut opluchting door de 2-1 te scoren. In de rust werden een aantal wissels ingebracht, Jelle Polman maakte plaats voor Glenneth Baten en Jesper Elferink gaf de ruimte aan Bram Fukkink en met nieuwe krachten ging men op zoek naar nog meer treffers. Tegelijk moest men voorkomen dat Eibergen terug zou komen en dus lag de nadruk om de rust te bewaren, te scoren waar mogelijk maar nog belangrijker, achter dicht te houden. AD2zat slaagde half in de opzet, zelf zou het in de tweede helft niet meer scoren maar wat belangrijker was, Eibergen zou ondanks verwoedde pogingen er niet in slagen de verdediging van AD2zat te doorbreken, laat staan te scoren. Het zat achterin potdicht en keeper Baten hoefde slechts tweemaal een bal klemvast uit de lucht te pakken. AD2zat bleef de voorsprong tot de 95e minuut vasthouden en pakt 3 belangrijke punten en nestelt zich weer in de top 3