Scheidsrechter

A. (Adem) Topal

Accommodatie

Onbekend

Met een delegatie van AZSV7 op de tribune trapte AD2zat af voor de wedstrijd tegen nr 7 in de competitie. Klein Dochteren had tot dusver 3 punten uit 3 wedstrijden, AZSV 12 uit 4 ( de nr1 dus) en AD2zat stond nog 3e met 9 uit 3.

Wilde AD2zat goede zaken  doen na de uitschakeling in de beker moest er een stevig resultaat geboekt worden tegen middenmoter Klein Dochteren (KD red) zodat puntverlies tov AZSV zo gering mogelijk zou blijven.

Dat AD2zat zou slagen in zijn missie bleek wel na 90 minuten op het hoofdveld, Klein Dochteren droop met een 6-1 verlies af nadat AD2zat in de tweede helft een gratis lesje voetbal had gegeven.

Maar dat de uitslag zo hoog zou uitvallen was ondanks het veldoverwicht niet de verwachting na de eerste 45 minuten. De eerste kans was in de 4e minuut voor KD maar nadat deze ver voorlangs ging was het AD2zat die het spel dicteerde. Amper 5 minuten na de eerste kans voor KD kwam AD2zat al op voorsprong toen na een inzet en schot van Gijs Piek op doel door de keeper werd geblokt, de afvallende bal werd door Jeroen te Welscher in het geramd en dus zaten de Aaltenaren al vrij vroeg op rozen. Met een kans voor Jordin Blom in de 23e minuut die overigens ver over ging speelde het spel zich vooral op het middenveld waar AD2zat weliswaar de overmacht en plenty kansen had maar niet zou scoren, zelfs niet toen in de 30e minuut AD2zat driemaal een kans kreeg maar faalde in de afwerking. Inmiddels was KD al langszij gekomen want zij wisten wel te scoren toen een aanval over rechts werd ingezet. Een lange pass werd verkeerd ingeschat en werd er op buitenspel gegokt. Dat de gok verkeerd uitpakte , het was nl geen buitenspel, bleek 10 tellen later toen de vrijgelaten rechtsbuiten vrijuit kon uithalen en de 1-1 op het virtuele scorebord zette. Dit was dan ook één van de enige keren dat balbezit van KD leidde tot een kans want voor de rest kwam zij nauwelijks van eigen helft af.

Vlak voor rust toch de voorsprong voor AD2zat toen Timo vd Linde over rechts voor de keeper van KD verscheen, zijn schot eindigde op de vuisten van de keeper maar in de rebound kwam Gijs Piek in stelling en zowel Piek als de keeper doken op de bal waarbij de keeper Piek meenam in zijn val. Arbiter Topal beoordeelde dit als onrechtmatig en dus verdween de bal op de stip, klein kunstje voor Kilian Bennink om de 2-1 te scoren.  Na de 2-1 kreeg ook Jesper Elferink een kans maar de 3-1 werd voorlopig nog niet gemaakt, in ieder geval niet in de eerste helft. De rust werd vervolgens ingegaan met een ietwat teleurstellende 2-1  voorsprong . AD2zat had kansen zat gekregen maar kreeg het niet voor elkaar om meer te scoren terwijl KD dat wel lukte met een geringer aantal kansen en ook nog met hulp van AD2zat.

Zonder de delegatie van AZSV op de tribune trapte AD2zat af voor de tweede helft. AZSV had waarschijnlijk al een inschatting gemaakt van AD2zat en gelukkig zou dat een verkeerde blijken te zijn want opeens stond er om 14:15 een ander AD2zat op het veld.

Vanaf de 45e minuut was AD2zat de heerser op het veld, KD kwam nauwelijks meer aan het spelen en AD2zat grossierde in de kansen die voorlopig nog niet werden verzilverd. Vooral Gijs Piek ontpopte zich als een aanvaller pur sang en kreeg al in de eerste minuten van de tweede helft zijn kansen om te scoren maar zijn tijd zou nog komen.

Wel zou de 3-1 snel volgen , in de 65e minuut zou Rick Hubers slagen toen hij over rechts doordrong in de defensie van KD, zijn afsluitende pegel was er eentje om door het ringetje te halen en de keeper kon niks anders dan meevliegen in de vlucht van de bal en nakijken hoe hij in het net zou vallen. Met nog 25 minuten te spelen gaf KD het al op en dit bood AD2zat de mogelijkheid om het publiek te vermaken met tikketakkie-voetbal, gallery play van een hoogstaand nivo. Het was maar goed dat AZSV hiervan geen getuige meer was anders hadden zij nu al extra trainingen ingelast. Een klein opstootje in de 68e minuut noopte arbiter Topal tot het trekken van twee gele kaarten, voor beide teams betekende dat dat zij 10 minuten moesten spelen met 10 spelers en namens AD2zat zou Rico Verstege het boetekleed aantrekken. De extra ruimte werd door AD2zat feilloos ingevuld toen wederom Jeroen te Welscher aanlegde voor zijn tweede vd wedstrijd en dus voor de 4-1 tekende. Nadat beide teams weer voltallig op het veld stonden kreeg Gijs Piek in de 75e minuut eindelijk loon naar werken. Met een fantastische pegel vanaf buiten de zestien schoot hij een vrije trap onhoudbaar in.  KD was in cijfers al verslagen maar met deze pegel die de 5-1 betekende werd al het geloof helemaal kompleet aan flarden geschoten. Om eind aan het lijden te maken drukte Rico Verstege met een nekschot de 6-1 af in 77e minuut. De laatste 13 minuten werden uitgespeeld als ware het een cooling down voor de Aaltenaren, de winst was binnen, er was  goed gewerkt aan het doelsaldo en de AZSV-waarnemers waren op het verkeerde been gezet. AD2zat staat nu op de tweede stek achter AZSV, slechts het doelsaldo is (nog) in het voordeel van  AZSV. Volgende week uit tegen FC Bergh die 4e staat, AZSV tegen Doetinchem die op de derde plek bivakkeert. De top 4 kan er na volgende week er heel anders uitzien.