AD'69 2 zaterdag dondert moar deur. 5-2 winst tegen Zelos 4.

10'
35'

5e klasse 13

28 september 2019 13:30

AD2zat heeft de smaak van 3 punten te pakken en zet Zelos 4 met 5-2 bater voor schut.  Al in de 2e minuut scoorde Jeroen te Welscher de 1-0 vanuit een cornerbal die door niets en niemand werd geraakt. Dezelfde te Welscher kreeg een minuut na de openingstreffer zelfs de 2-0 op zijn slof maar faalde nu in de afwerking. Maar AD2zat had er zin in en Jordin Blom was de volgende die had kunnen scoren ware het niet dat de goal voor buitenspel  in de 6e minuut zou worden afgekeurd. Toch zou Blom bij zijn volgende poging wel slagen, 4 minuten na de eerste poging zou hij in een identieke situatie nu wel het net vinden, de ass scheids van Zelos vlagde wederom maar werd nu volkomen genegeerd zodat de scheids de bal na 10 minuten spelen met een 2-0 voor AD2zat op de middenstip kon leggen. Jeroen te Welscher ging het allemaal te langzaam en welgeteld 58 seconden na de 2-0 legde hij de bal alweer op de lat van Zelos. Met wederom een kans voor Jordin Blom  in de 12e minuut was het allang duidelijk dat alleen AD2zat vandaag recht zou hebben op 3 punten, als ze maar zouden blijven spelen als in het eerste kwartier en dat is nog maar al te vaak uiterst discutabel gebleken. Pascal Zwarts scoorde in de 18e minuut de 3-0 en een vernedering voor Zelos was bijna niet meer te voorkomen. AD2zat kreeg in de eerste helft nog een grote kans op de 4-0 maar Gijs Piek kreeg het onmogelijke voor elkaar, voor een leeg en op nog geen 5 meter afstand van het doel lepelde hij de bal over de lat en daarmee ging de kans over.  4 minuten voor rust kreeg Zelos pas zijn eerste echte kans maar het duo Baten en ter Haar wisten de lucht te klaren. Met een ruime 3-0 ging AD2zat de kleedkamer in en dat zou voldoende moeten zijn. En terwijl Zelos na de rust feller van start ging dan AD2zat was het toch weer AD'69 die de score in de tweede helft zou openen, in de 48e minuut zou Gijs Piek alsnog de 4-0 scoren. Zelos bleef op zoek gaan naar een treffer en zou bijna anderhalve minuut na de 4-0 hierin slagen maar ook deze kans ging huizenhoog over. Hoewel AD2zat ruim voor stond bleef Zelos geloven in een wonder en bleef de druk hooghouden, niet dat AD2zat daarvan onder de indruk was want er ging maar weinig goeds aan de kant van het Zelhemse volk. In de 55e minuut bleek gastspeler Maik Gerling de reddende engel toen keeper Glenneth Baten verslagen de bal richting de verkeerde kant vd lijn zag gaan , met een uiterste reflex wist Gerling de aanstormende 4-1 uit de goal te koppen waardoor de aansluitende treffer voorlopig nog even niet zou vallen.  Toch zou de 4-1 in de 60e minuut vallen toen dezelfde Baten kompleet faalde en de bal niet klemvast kreeg. Het was vervolgens een koud kunstje voor Zelos om te scoren. En met het scoren van de 4-1 sloeg de twijfel toe op de bank, zou het weer fout gaan terwijl er nog 30 minuten te spelen waren, te vaak was een tegentreffer het sein voor twijfel en onmacht en werd een zekere winst uit handen gegeven.  Maar de 11 in het veld rechtten de rug en wist de voorsprong van 4 doelpunten weer recht te zetten toen 3 minuten na de 4-1 Sam ter Haar met een solo de zestien van Zelos betrad, een voorzet naar Lars Breukelaar werd vervolgd met een schot op de paal maar in de rebound wist Jeroen te Welscher zijn 2e van de dag en dus de 5-1 te scoren.  Vervolgens zouden 15 doelpuntloze minuten aanbreken en het was Gijs Piek die deze barriere had kunnen doorbreken met een tweede treffer maar waar hij in de eerste helft voor open doel overschoot kreeg hij het nu voor mekaar om een identieke kans nu naast het doel te schieten. De laatste doelpunt van de wedstrijd kwam op konto van Zelos toen verschillende spelers van AD2zat op het zeiknatte veld 2 uitgleden terwijl Zelos waarschijnlijk de betere noppen onder hun patta's had geschroefd. Zij profiteerden namelijk van de glijpartijen van AD2zat en wisten kort voor het eindsignaal de 5-2 te scoren. In de laatste minuten gebeurde er niet veel meer, Zelos gaf zich gewonnen en AD2zat wist dat er niets meer fout kon gaan.
AD2zat wint de tweede wedstrijd van de competitie en langzaamaan wordt er al op Marktplaats gekeken voor een mooie tweedehandse platte kar.