2 - 0

Grol 2

5e klasse 13

12 oktober 2019 13:30

Vandaag dan de pot tegen een tegenstander terwijl langzaam de verhoudingen in de competitie duidelijk worden. Grol had 6 punten uit 3 wedstrijden en AD2zat had er 6 uit 2. Met winst zou AD2zat zich nog duidelijker aan de kop vd competitie manifesteren en dus was er alles aan gelegen om deze thuispot te winnen. Maar liefst 5 spelers  hadden zich afgemeld maar met een belrondje langs de Aaltense kroegen waren oa Martijn Bauhuis en Mark Maatkamp bereid zich te voegen bij de aspirant Herbstmeister.

Terwijl AD2zat al bezig was met de warming up kwam Grol2 met het busje aanrijden en een eerste indicatie was dat Grol2 met slechts 11 man zou opdagen. Twaalf man had zich afgemeld maar datgene wat bij de aftrap stond zou de eerste 10 minuten het tempo bepalen. Met enig angst nam uw reporter dit waar en langzaam werd de titel van het verslag al in potlood geschreven:   “ Aan het sprookje van AD2zat is einde gekomen” was oa een variant. Maar het tegendeel bleek later in het verloop van de wedstrijd.  Hoewel de routine in eerste instantie van het spel van Grol 2 droop waren het de jonge honden van AD2zat die de score zouden openen. In de 15e minuut gaf Lars Breukelaar een fantastische voorzet naar Kilian Bennink en hij zou de keeper volledig kansloos laten met een bal die het midden liet tussen een pass en een lob. Hoe dan ook, AD2zat kwam met een 1-0 op voorsprong en Grol2 was van slag. Het werd bij de vlagger van Grol2 duidelijk dat het gemis van 12 man niet zonder gevolgen zou blijven. Toen in de 27e minuut ook nog een keer de 2-0 zou vallen was het duidelijk dat AD2zat zomaar ineens  de 3 punten zou kunnen behouden. Noteer de naam: Sam ter Haar, de beste man was tot nu toe het conditiebeest van AD2zat maar met het scorend vermogen van een Morata ( Atl Madrid) . De 27e minuut van deze wedstrijd dus, in deze minuut zou Sam scoren op een zeldzaam mooie manier, de voorzet kwam van Kilian Bennink en Sam ter Haar wist de bal met een sliding die perfect paste de bal in het doel te schuiven. AD2zat kwam met 2-0 voor te staan en zou deze voorsprong houden tot de rust.

Terwijl net na de rust opeens de 12e man van Grol kwam opdagen en direct mocht invallen zou de tweede helft vooral in de picture staan van 1001 pogingen van Grol2 om vat te krijgen  op AD2zat. Uw reporter zal alvast de angel eruit halen, Grol2 zou niet slagen in zijn opzet. De 12e man viel al direct uit en voegde niets toe aan het spel van Grol. Grol wilde wel maar slaagde niet in zijn opzet . Desondanks dat en AD2zat  speelde niet zijn beste spel in de tweede helft , kreeg Grol2 niet op zijn knieën maar gaf ook niks weg zodat na 90 minuten en 2 minuten kramp van Lucas Winkelhorst de 3 punten op het konto van AD2zat geschreven mochten worden. Ondertussen was het voor uw reporter allang duidelijk geworden dat de titel van het verslag herschreven mocht worden…u ziet het hierboven.