AD'69 neemt baaldag tegen Doetinchem 2 en raakt koppositie kwijt. 8-1 verlies

44'
Rick Hubers (schot)

5e klasse 13

16 november 2019 12:30

Al tijdens de warming up was goed te zien dat de beleving bij Doetinchem een stuk hoger was dan bij AD2zat. Uw verslaggever werd heel even op het verkeerde been gezet toen al in de eerste minuut zich een kans voordeed voor AD2zat, alleen de keeper kon de 0-1 nog voorkomen en dat lukte hem zodat Rick Hubers niet de openingstreffer op zijn konto mocht schrijven. Deze kans voor AD2zat was wat Doetinchem waarschijnlijk nodig had, de wedstrijd was inderdaad al begonnen en na de gemiste kans voor Hubers was het alleen nog Doetinchem dat bepaalde wat er deze middag ging gebeuren. Het was aan keeper Glenneth Baten te danken dat Doetinchem vooralsnog niet ging scoren, Baten had een paar mooie reddingen in petto en behoedde in deze fase dat AD2zat op achterstand zou komen.

Dat hield Baten vol tot de 12e minuut maar toen was het dan toch raak en nam Doetinchem de leiding in de pot. Een minuut later verscheen opeens Gijs Piek voor het doel van Doetinchem maar het is moeilijk controle houden met zo'n lang lichaam en dat uitte zich in een valpartij waarbij Piek zichzelf geen plezier deed door vol op de stuit te landen. Piek bleef last houden en zou later in de wedstrijd gewisseld worden. Verder spelen was onmogeliijk en Piek zou het als volgt verwoorden: "Het voelde alsof ik in mijn reet gen&$@! " werd.  Voor de mannen op de bank was het onduidelijk uit welk referentiekader Piek deze blijkbaar pijnlijke ervaring haalde maar kon het waarderen dat Piek van zijn hart geen moordkuil maakte. Later maakte Piek zijn toehoorders wederom deelgenoot van zijn leed: "Iedere keer als ik hoest voel ik het in mijn reet", .... dat u het maar weet.
In de 30e minuut volgde de 2-0 en in de 36e de 3-0 waarbij AD2zat al een tijd lang er geen vertrouwen in had om hier punten te kunnen halen, dit mede ingegeven dat de scheidsrechter op alles floot als de grensrechter maar de moeite nam om voor buitenspel te vlaggen en dat bizar vaak deed. Iedere aanval was bij voorbaat al gedoemd te verzanden in een kansloze buitenspel.

Vlak voor rust kreeg Rick Hubers een voorzet van Maik Gerling en kreeg de bal op de zestienmeter onder controle en terwijl een verdediger en zijn keeper zichzelf in de wielen reden, met een lijp balletje verdween de bal tussen de benen vd keeper en kreeg AD2zat loon naar werk en scoorde Hubers de 3-1. Na rust  waren er nog maar liefst 45 minuten te spelen zodat AD2zat nog tijd zat had om minimaal een puntje te halen, tenslotte was het verschil van 2 doelpunten te overbruggen. Echter in de 46e minuut lag de 4-1 al in het doel van Baten en was AD2zat weer terug bij af. Met 2 kansjes in de 48e minuut voor Blom en ten Bruin leek AD2zat nog even te willen aanzetten maar Doetinchem sloeg de aanval af en wist maar liefst 4 keer te scoren in amper  8 minuten tijd.
AD2zat verliest hier de gedeelde koppositie en zakt naar plek 4, nog niets is verloren maar het huurcontract met Plattekar-lease kan voorlopig weer in het ronde archief.