Jordin Blom (schot)
Assist: Bram Fukkink

5e klasse 13

7 december 2019 12:15

AD2zat had slechts 6 minuten nodig om de score te openen, Gijs Piek had een gave krullende bal in petto en deze liet de keeper kansloos zodat al vrij vroeg AD2zat de leiding in de wedstrijd nam. Kilian Bennink deed daar een schepje bovenop door een door Jeroen te Welscher genomen cornerball weergaloos en snoeihard in het net te koppen waardoor binnen 20 minuten al met een 0-2 voor kwam te staan. Maar DZC zou terugkomen met een vrije trap die via de lat terugkwam in het veld. Helaas stond niemand van AD2zat scherp zodat een speler van DZC hiermee aan de haal ging en keeper Glenneth Baten met een keihard schot in de verre hoek gepasseerd werd. AD2zat gaf hiermee zonder enige noodzaak weer wat hoop aan de tegenstander maar toch bouwde AD2zat de voorsprong weer uit toen Timo vd Linde een mooie pass gaf aan Kilian Bennink die exact na zijn 0-2 de 1-3 scoorde door de keeper in de verste hoek te sturen, de bal was zo geplaatst dat de keeper de bal slechts kon nakijken.

Keeper Glennneth Baten groeide boven zijn eigen kunnen uit met een wereldredding die nodig was na een cornerball van DZC, Baten voorkwam hiermee de 2-3. Vijf minuten voor rust bepaalde  Rico Verstege de tussenstand op een royale 1-4 toen een poging op doel van Jeroen te Welscher strandde op de keeper, in de rebound stond Verstege scherp en kon hij alsnog de keeper passeren. Toch zou de 1-4 niet de ruststand zijn want in de 45e minuut zou DZC nogmaas scoren. Een afstandsschot pastte ook maar net onder de lat van Glenneth Baten die daarmee een inschattingsfout maakte want de bal was zeker houdbaar. De 2-4 ruststand gaf de Doetinchemse burger moed en DZC startte fel aan de tweede helft. Toch waren de eerste kansen voor AD2zat, Jordin Blom ketste de bal op de paal en Jeroen te Welscher ging voor eigen eer terwijl er vrijstaande collega's in de directe nabijheid stonden. AD2zat stond onder druk en had het niet makkelijk. Grote opluchting was er dan ook toen Bram Fukkink een kwartier voor tijd het opeens op zijn heupen kreeg en langs de lijn optrok tot ver op de helft van DZC, zelfs in staat was om een puntgave voorzet aan Jordin Blom te gunnen die alleen zijn voet nog maar tegen de bal hoefde te zetten en dat ook deed. Met een 2-5 leek de wedstrijd gespeeld maar DZC gaf niet op, bleef druk zetten en maakte het AD2zat moeilijk, zelfs zodanig dat AD2zat op zichzelf begon te mekkeren terwijl dat gezien de stand absoluut niet nodig was. Het kon de wedstrijd makkelijk uitspelen maar hechte meer waarde aan een zesde treffer dan op balbezit de wedstrijd uit te spelen.  Glenneth Baten was in de laatste fase van de wedstrijd de reddende man zodat ook DZC niet aan scoren toe zou komen. Met een 2-5 winst stijgt AD2zat weer naar de 2e plek in de competitie, mede omdat een aantal concurrenten  niet aan spelen toekwamen.